Na Veseljaku diši po pečenicah Anton

Mesar Anton iz Kamnika. Vemo. Dobro jemo.

Mesar Anton iz Kamnika. Vemo. Dobro jemo. Foto: Mesar Anton iz Kamnika

V Martinovem tednu bo na Veseljaku in pri vas doma dišalo po pravi kmečki pojedini!

Od ponedeljka, 9.11. pa do petka, 13.11.  se boste namreč lahko vsak dan potegovali za odlični Antonov paket, ki vsebuje slastne krvavice in pečenice.

Kako do nagrade?

Spremljajte jutranji program in nam pišite sms na 031 666 444  (npr. Martina. Medvode. Vemo. Dobro jemo.)  Izmed vseh, ki boste poslali sms, bomo vsak dan  izžrebali srečneža, ki prejme paket slastnih Antonovih krvavic in pečenic, ki jih boste prevzeli v vam najbližji mesnici Anton iz meso Kamnik .

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Anton iz Kamnika. Vemo. Dobro jemo.

Izberite slovensko kakovost tradicionalnih okusov lokalne kuhinje z izdelki Anton. S celovitim obvladovanjem od rojstva, vzreje, zakola in razseka, Meso Kamnik potrošnikom zagotavlja varno izbiro kakovostnega svežega slovenskega svinjskega in govejega mesa ter mesnih izdelkov Anton. So nosilec mednarodno priznanega certifikata IFS (International Food Standard), ki združuje zahteve sistema HACCP s pravili dobre proizvodne, poslovne in higienske prakse, sledljivosti ter označevanja živil in tako dokazuje kvaliteto in varnost izdelkov Anton. Izbor najboljših kosov za prodajo svežega mesa ter priprava mesnih izdelkov iz izbranih surovin po uveljavljenih recepturah, potrošniku nudi najvišjo vrednost kupljenega izdelka.

Antonove slovenske krvavice brez E-jev


Ali so krvavice zdrave in kako jih jesti?

Človek je zgleda že zdavnaj ugotovil, da je živalska kri precej hranila in je ni pametno zavreči. »Klobase iz krvi«, ali »puding iz krvi« kot jih imenujejo drugod, so del številnih tradicionalnih kuhinj, tako zahodnih kot vzhodnih. V neki različici jih najdemo v Aziji, obeh Amerikah in na vseh štirih koncih Evrope. Pri nas jim rečemo krvavice.
Kri pa sploh ni edina hranilna sestavina v tem receptu. Dobra krvavica bo vsebovala tudi lepo porcijo različnih kosov drobovine, ki so mimogrede, ena izmed najbolj hranilnih skupin živil na tem planetu. Predvsem jetra so izjemen vir vitaminov in mineralov, ampak tudi srce, ledvice in podobni kosi ne zaostajajo veliko.
Še tretja zanimiva sestavina je koža, bolje poznana kot zadnje čase glavna marketinška zvezda: kolagen. Se spomnite tistega dragega dopolnila v prašku, ki lahko koristi vašim sklepom, vezivnim tkivom in koži? Ja, to je v bistvu to – večina ga je pridobljena iz živalskih kož.
Kot vezivo sestavinam se navadno uporabi ajdova ali ječmenova kaša – obe polnovredni žitarici, iz vrha seznama dobrih izbir žitnih izdelkov.

Recept za pripravo krvavice

Krvavice pečemo v pečici na temperaturi 180 °C cca. 45 min do 1 ure. Pred pečenjem jih temperiramo na sobno temperaturo in na več mestih prebodemo črevo. Vstavimo jih v hladno pečico. Odlično se poda k praženem zelju in krompirju

Ni  jeseni brez pečenic, ni zime brez krvavic.
Zato si privoščite Antonove, kakovostne, brez E-jev in iz mesa slovenskega porekla.

Mesar Anton iz Kamnika želi ljubiteljem ponuditi najboljši odgovor na prefinjen okus. Recepture izdelkov Anton zato sledijo klasičnim okusom lokalne kuhinje in temeljijo na uporabi prvovrstnih kosov mesa. Pod skrbnim nadzorom in s transparentnim delovanjem v celotnem procesu od rojstva in reje do prodaje ustvarja blagovno znamko Anton. Izdelki iz slovenskega mesa nosijo pečat kakovosti “100% slovensko poreklo – iz lastne reje”.

Anton, dobro kot nekoč!

Več na www.anton.si

Značke: #meso-kamnik #anton
Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko
  • | Preko sistema DAB+ | po vsej Sloveniji

Kje smo vidni:

  • | Telemach | Kanal 19
  • | Telekom | Kanal 21
  • | T-2 | Kanal 16
  • | A1 | Kanal 24
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2024