Dobra kuha: Omleta s tuno in grahom

Ribe imajo veliko vitaminov in beljakovin, loviti jih je bilo že od nekdaj enostavno in tudi priprava je bila enostavna.

Sladkovodne in morske ribe so bile vedno pomemben del človekove prehrane. Človek je jedel ribe še preden se je naučil gojiti zelenjavo in preden je udomačil živali. Ribe so imele veliko vitaminov in beljakovin, loviti jih je bilo enostavno in tudi priprava je bila enostavna. Verjetno so ljudje večinoma jedli surove ribe.

Ribe so bile v Egiptu cenejše kot kruh.

Najbolj cenjena riba vseh časov je slanik. Vsako leto ulovijo približno 20 milijonov ton slanika. Po priljubljenosti nato sledi še trska, skuša in tun.

Ker ribje meso vsebuje veliko vode, je hitro pokvarljivo. Ribe vsebujejo veliko beljakovin, pomembnih rudninskih soli in veliko vitaminov.

Sladkovodne ribe so dražje in cenjene zaradi svojega dobrega okusa.

Omleta s tunino in grahom
Sestavine:
Olje - sončnično
300g Tunina - pločevinka
1 kos Grah - pločevinka
4 kosi Jajce - kokošje
2 žlici Kisla smetana
Sol
Poper
3 žlice Parmezan
1 žlica Pšenična bela moka
Priprava
Na olju prepražimo na koščke natrgano konzervirano tunino in odcejen grah, a le toliko, da se oboje pregreje.

Posebej umešamo rumenjake in kislo smetano, dodamo sol, poper, parmezan in moko.

Beljake stepemo v trd sneg in ga dodamo k rumenjakom.

Rahlo premešamo in zlijemo na tunino z grahom.

Pokrijemo in na majhnem ognju pečemo, dokler omleta ne zakrkne.

Značke: #omleta #tuna #okusno
Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko

Kje smo vidni:

  • | SIOL | Kanal 660
  • | TELEMACH | Kanal 130
  • | AMIS | Kanal 423
  • | T-2 | Kanal 78
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2020