Dobra kuha: Valentinovi srčki

Foto: splet

Vemo...ljubezen gre skozi želodec!

Tu je valentinovo in vsepovsod nas obkrožajo sami srčki. Nekaterim se to bolj dopade drugim manj. No, predvsem sladokuscem pa se zagotovo dopadlo kaj kulinarično srčkastega. Prav zato danes Veseljaki pripravljamo jagodne srčke, oblite s čokolado. Konec koncev gre ljubezen skozi želodec. In še najboljša novica – ni jih treba peči.
Sestavine za jagodne srčke, oblite s čokolado

– 250 g skute

– polovica skodelice svežih sesekljanih jagod

– 1 paket čokoladnih sendvič piškotov

– 500 g čokolade za kuhanje

– mrvice živahnih barv


– modelček za kekse v obliki srčka

Priprava jagodnih srčkov, oblitih s čokolado

1. Zmešaj skuto in jagode

2. Kekse predevaj v vrečko za zmrzovanje in jih zdrobi. Dodaj mešanico skute in jagod ter razporedi na eno polovico namaščenega pekača približno na dva centimetra debelo. Maso postavi za nekaj ur v hladilnik.

3. Na ognju stopi čokolado

4. Ko se zmes s keksi strdi, uporabi modelček in izreži iz mase srčke.

5. Vsak srček pomoči v čokolado in odstrani odvečno čokolado. Kekse polagaj na papir za peko in jih potresi z mrvicami. Shrani jih v neprodušno posodo v hladilnik ali zmrzovalnik. Odvisno, kdaj jih bosta z dragim pojedla.

Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko
  • | Preko sistema DAB+ | po vsej Sloveniji

Kje smo vidni:

  • | Telemach | Kanal 19
  • | Telekom | Kanal 21
  • | T-2 | Kanal 16
  • | A1 | Kanal 24
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2024