bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

n.c.p.

Dobra kuha: Pečene paprike z nadevom iz tune

Najbolj sladka je rdeča paprika, najmanj pa zelena.

Paprika je odličen vir vitaminov A in C, ki premoreta močan antioksidacijski učinek, kar pomeni, da uničujeta proste radikale, ki spadajo med največje krivce za nabiranje slabega holesterola, poškodbe ožilja in živčevja, bolečine v sklepih, poslabšanje astme in nastanek sive mrene.

PEČENE PAPRIKE S TUNINIM NADEVOM
Pečene paprike so dobre že same po sebi, nadevane s tuninim nadevom pa še boljše. Jed si lahko privoščite za kosilo ali večerjo, če ne veste, s čim bi jo postregli, pa z veliko skledo sezonske solate zagotovo ne boste prav nič zgrešili.
Sestavine:
4 rdeče podolgovate paprike
3 rezine en dan starega kruha
mleko
160 g tune v olivnem olju
2 žlički vloženih kaper
2 stroka česna
2 šalotki
majhen šopek svežih zelišč (bazilika, peteršilj, origano)
sol in sveže mleti poper
olivno olje
3 žlice naribanega parmezana
2 žlici krušnih drobtin
2 žlici pinjol
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Paprike operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Po dolžini jih prerežemo na pol ter previdno odstranimo peclje in semena.

Kruh nadrobimo v skledico. Prelijemo ga z mlekom in pustimo stati 10 do 15 minut, da se napije in zmehča. Preden ga dodamo zmesi, ga dobro ožamemo.

Česen in šalotko olupimo, zelišča oplaknemo pod tekočo vodo in dobro otresemo. Česen, šalotko, kapre in zelišča drobno sesekljamo.

Pločevinko tune odpremo in odlijemo odvečno olje. Odcejeno tuno stresemo v skledo. Zmešamo jo z ožetim kruhom, sesekljanimi zelišči, kaprami, šalotko in česnom. Zmes rahlo začinimo s poprom in soljo. Čisto na koncu prilijemo še toliko olivnega olja, da se sestavine lepo povežejo skupaj.

Nizek pekač obložimo s papirjem za peko. Nanj zložimo očiščene polovičke paprik in jih napolnimo s pripravljenim nadevom. V skledici zmešamo nariban sir, drobtine in pinjole. Zmes potrosimo po nadevu, vse skupaj prelijemo z malo olivnega olja in pečemo v ogreti pečici 25 do 30 minut.

Pečene paprike serviramo na krožnike in postrežemo z veliko skledo sezonske solate.