MIHA_KAVČIĆ Odkrito.si

Miha povsem gol na Pop TV? To je povedal!

Darinka Bukovnik, Natalija Zorman, bančni izpisek Svet24.si

Kdaj je "dobrotnica" izstopila iz Stranke Alenke ...

smrt, umiranje Petisvet

7 stvari, ki jih doživimo v trenutku smrti!

Darinka Bukovnik, Natalija Zorman, bančni izpisek Svet24.si

Kdaj je "dobrotnica" izstopila iz Stranke Alenke ...

matjaz kumelj 1 Svet24.si

Zavrnil je fotografiranje za znano porno revijo

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

lara ziga nominacija Njena.si

Ločili parček: Za obstanek v Baru se borita Lara...

n.c.p.

Dobra kuha: Bučkine rezine

Ljubitelji bučk zopet prihajajo na svoj račun!

Bučke vsebujejo obilo vitaminov in mineralov: betakaroten, vitamine C, B in E, lutein, ki je koristen za oči, ter kalij, fosfor, kalcij, mangan in magnezij. Bučke so lahko prebavljive, zato so priporočljive pri težavah s prebavo.

Raziskave kažejo, da znižujejo raven holesterola v krvi in preprečujejo bolezni srca. Bučke pa niso samo okusne in zdrave, ampak so tudi nizkokalorične, saj ima 100 g bučk le 19 kcal.
BUČKINE REZINE S SIROM
Rezine so dobre tople ali hladne. Velik kos si skupaj s solato privoščimo za kosilo ali večerjo, manjše ponudimo na pikniku ali zabavi, lahko pa jih sevedo vzamemo tudi na pot.
Sestavine:
olje za namastitev pekača
1 žlica olivnega olja
1 majhna čebula
2 stroka česna
500 g srednje velikih mladih bučk
200 g nepasirane skute
200 g slanega sira (feta, mladi sir v slanici ipd.)
40 g naribanega parmezana
sol in sveže mleti poper
6 jajc
150 g presejane moke
0,5 žličke pecilnega praška
Bučke očistimo, operemo in naribamo. Stresemo jih v cedilo z drobnimi luknjicami, posolimo, premešamo in pustimo stati 15 do 30 minut.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Globok pravokoten pekač za narastke (velikosti 20 x 30 cm) namastimo z oljem. Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, na katerem med mešanjem posteklenimo sesekljano čebulo. Dodamo česen, nenehno mešamo in pražimo še 1 do 2 minuti, potem pa ponev odstavimo.

Bučke z rokami dobro ožamemo, da iz njih izločimo odvečno vodo. Stresemo jih v skledo ter zmešamo s popraženo čebulo in česnom, skuto, nadrobljeno feto, parmezanom, soljo in česnom. V drugi skledi gladko razmešamo jajca, moko in pecilni prašek. Mešanico vlijemo v skledo z bučkino zmesjo ter vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enotno zmes, ki jo stresemo v pekač, enakomerno razporedimo po celotni površini, po vrhu lepo pogladimo in pečemo v ogreti pečici 40 do 45 minut.

Ko se zmes po vrhu lepo zlato rjavo zapeče, na sredini pa ni več tekoča, pekač vzamemo iz pečice. Počakamo, da se malo ohladi, potem pa narežemo na poljubno velike rezine, ki jih takoj postrežemo ali shranimo v tesno zaprto posodo.