tic Odkrito.si

Pretresljivo: Čakal sem Tiča, a ga ni bilo

horoskop-2 Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 24. junija

natalija_gros1 Svet24.si

Natalija Gros pušča preteklost za seboj

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

profimedia-0034991846 Petisvet

Kdaj nas mrtvi obiščejo v trenutku smrti?

dragic Njena.si

Goran Dragić pokazal drugačno fotografijo

n.c.p.

Dobra kuha: Piščančji golaž

Ste za hitro pripravljeno kosilo!

PIŠČANČJI GOLAŽ S KUMARICAMI
Izvrstno domače kosilo, katerega priprava vam ne bo vzela vek kot dobre pol ure časa. Zraven se priležejo številne priloge - ko nimate časa, posezite po rižu in pire krompirju, ko vam čas dopušča, pa pripravite domače njoke ali cmoke.
Sestavine:
3 žlice olja
500 g piščančjih prsi brez kosti in kože
1 rdeča čebula
1 srednje pekoč rdeč čili
2 žlici kečapa
200 ml vode
200 ml sladke smetane
80 g kislih kumaric
1 žlica koruznega škroba
sol in sveže mleti poper
1 pest sesekljanega peteršilja

Piščančje prsi operemo pod tekočo vodo, dobro osušimo s papirnatimi brisačkami in zrežemo na manjše kose, ki jih začinimo s poprom in soljo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Čili operemo, očistimo (odstranimo mu pecelj, po želji tudi semena) in drobno sesekljamo.

V globlji ponvi segrejemo olje, na katerem med mešanjem na hitro popražimo kose piščančjega mesa. Ko meso spremeni barvo, v ponev dodamo čebulo in čili. Sestavine med mešanjem pražimo še toliko časa, da se čebula zmehča in začenja ob robovih rahlo rjaveti. Dodamo kečap ter prilijemo mešanico smetane in vode. S kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem. Vsebino na srednji temperaturi počasi zavremo.

Kumarice odcedimo in narežemo na kolobarje, ki jih stresemo v ponev k ostalim sestavinam. V skledici gladko razmešamo škrob z nekaj žlicami omake. Zmes vlijemo v ponev. Jed mešamo in kuhamo še toliko časa, da se zgosti. Po okusu dodatno začinimo s poprom in soljo.

Golaž serviramo na krožnike in zraven priložimo izbrano prilogo (kuhan riž, njoki, cmoki, pire krompir). Jed potrosimo s sesekljanim peteršiljem in takoj postrežemo.