bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

n.c.p.

Dobra kuha: Piščančji golaž

Ste za hitro pripravljeno kosilo!

PIŠČANČJI GOLAŽ S KUMARICAMI
Izvrstno domače kosilo, katerega priprava vam ne bo vzela vek kot dobre pol ure časa. Zraven se priležejo številne priloge - ko nimate časa, posezite po rižu in pire krompirju, ko vam čas dopušča, pa pripravite domače njoke ali cmoke.
Sestavine:
3 žlice olja
500 g piščančjih prsi brez kosti in kože
1 rdeča čebula
1 srednje pekoč rdeč čili
2 žlici kečapa
200 ml vode
200 ml sladke smetane
80 g kislih kumaric
1 žlica koruznega škroba
sol in sveže mleti poper
1 pest sesekljanega peteršilja

Piščančje prsi operemo pod tekočo vodo, dobro osušimo s papirnatimi brisačkami in zrežemo na manjše kose, ki jih začinimo s poprom in soljo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Čili operemo, očistimo (odstranimo mu pecelj, po želji tudi semena) in drobno sesekljamo.

V globlji ponvi segrejemo olje, na katerem med mešanjem na hitro popražimo kose piščančjega mesa. Ko meso spremeni barvo, v ponev dodamo čebulo in čili. Sestavine med mešanjem pražimo še toliko časa, da se čebula zmehča in začenja ob robovih rahlo rjaveti. Dodamo kečap ter prilijemo mešanico smetane in vode. S kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem. Vsebino na srednji temperaturi počasi zavremo.

Kumarice odcedimo in narežemo na kolobarje, ki jih stresemo v ponev k ostalim sestavinam. V skledici gladko razmešamo škrob z nekaj žlicami omake. Zmes vlijemo v ponev. Jed mešamo in kuhamo še toliko časa, da se zgosti. Po okusu dodatno začinimo s poprom in soljo.

Golaž serviramo na krožnike in zraven priložimo izbrano prilogo (kuhan riž, njoki, cmoki, pire krompir). Jed potrosimo s sesekljanim peteršiljem in takoj postrežemo.