MIHA_KAVČIĆ Odkrito.si

Miha povsem gol na Pop TV? To je povedal!

Darinka Bukovnik, Natalija Zorman, bančni izpisek Svet24.si

Kdaj je "dobrotnica" izstopila iz Stranke Alenke ...

smrt, umiranje Petisvet

7 stvari, ki jih doživimo v trenutku smrti!

Darinka Bukovnik, Natalija Zorman, bančni izpisek Svet24.si

Kdaj je "dobrotnica" izstopila iz Stranke Alenke ...

matjaz kumelj 1 Svet24.si

Zavrnil je fotografiranje za znano porno revijo

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

lara ziga nominacija Njena.si

Ločili parček: Za obstanek v Baru se borita Lara...

n.c.p.

Dobra kuha: Krompirjevi polpeti z mlado čebulo

Mlada čebula je odlično spomladansko živilo, zelo dobro deluje na ves organizem.

Z lepim vremenom se prične tudi sezona piknikov in obedov na prostem. Te pa navadno spremlja tudi zelo zdravo živilo, to je mlada čebula. Mlada čebula je odlično spomladansko živilo, zelo dobro deluje na ves organizem. Vsebuje do 90n odstotkov vode, zato je primerno tudi za vse tiste, ki si želijo shujšati. Če vam je okus všeč, jo lahko jeste surovo in samostojno.

Vsebuje veliko vitaminov in mineralov, še posebej je bogata z vitaminom C, B, E in provitaminom A. če jeste kuhano ali pečeno mlado čebulo, vsebuje tudi veliko vlaknin, ki odlično delujejo na prebavo.

Mlada čebula je koristna za zdravje srca, preprečuje strjevanje krvi in pomaga ohranjati zdrave žile. preprečuje njihovo zamašitev in trombozo.

Mlado čebulo lahko narežete na kolobarje in jo dodate solatam, lahko jo narežete vzdolž in dodate k mesu kot prilogo, lahko pustite celo in jo le dobro operete.
KROMPIRJEVE POLPETE Z MLADO ČEBULICO
Za pripravo zelo nezahtevna jed, ki jo pripravimo kar iz ostanka pire krompirja. Polpetke si lahko privoščimo za malico, kosilo ali večerjo, so pa tudi izvrstna priloga mesnim in ribjim jedem.
Sestavine:
6 mladih čebulic
2 veliki jajci
1,5 skodelice pire krompirja
1 pest svežih drobtin
0,25 žličke mletega muškatnega oreščka
sol in sveže mleti poper
1 žlica olivnega olja
2 žlici sončničnega olja
Mlade čebulice očistimo in operemo. Na steblu pustimo približno 2 cm zelenega dela, ostanek pa odrežemo in zavržemo. Mlade čebulice kuhamo v kropu 5 minut, potem pa jih dobro odcedimo in sesekljamo.
V skledo dodamo pire krompir, jajca, drobtine, sol, poper, muškatni orešček in sesekljano čebulico. Sestavine s kuhalnico ali žlico dobro premešamo.
V večji ponvi dobro segrejemo olje. Iz krompirjeve zmesi z dlanmi oblikujemo manjše polpetke (približno 2 zvrhani žlici zmesi na eno polpeto) in jih polagamo na segreto olje. Ko se zlato rjavo zapečejo na spodnji strani, jih z lopatko previdno obrnemo in spečemo še na drugi strani. Pečene polpete poberemo iz ponve in shranimo na toplem krožniku. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vse zmesi.
Pečene polpete postrežemo kot prigrizek skupaj s kislo smetano ali pa jih ponudimo kot prilogo mesnim oziroma ribjim jedem.