IMG-3874 Odkrito.si

Kdo je njen skriti ljubimec?!

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

smrt1montazaJaka Koren Petisvet.si

Trije pogledi na smrt

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

princ charles_rojstni dan Svet24.si

FOTO: Princ z najdražjimi, mali George pa v ...

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

To je ostalo od hiše Miley Cyrus

darko klemen Njena.si

Huda poškodba Darka Klemna

n.c.p.

Dobra kuha: Sok iz špinače

Požirki zdravja iz špinače!

Čeprav je špinača zaradi znamenitega lika Popaja znana kot hrana za moč, pa je vse prej kot le to, saj ščiti pred vnetji, oksidativnim stresom, težavami s srcem in ožiljem ter kostmi.
Špinača, pravijo ji tudi kraljica zelenjave, vsebuje izmed vse zelenjave največ flavonoidov in karetonoidov. Poleg tega vsebuje tudi vitamine (predvsem vitamine A, E, K in B), minerale, mikroelemente, mangan, jod, cink, selen in kalij. Špinačni listi vsebujejo tudi železo, vendar ga naše telo absorbira v zelo majhnih količinah.

Kateri so njeni zdravilni učinki? Uživanje špinače pripomore k zdravju žil, zmanjšuje oksidativni stres in obolenja žil, ki so podvržene stresu, poleg tega pa preprečuje tudi aterosklerozo in visok krvni tlak.

SOK IZ ŠPINAČE
Napitek priporočamo vsem športnikom, saj vsebuje veliko vitamina B1, ki sodeluje pri spreminjanju ogljikovih hidratov v energijo, ki jo potrebujemo za normalno delovanje mišičnih tkiv.
Sestavine:
2 pesti listov sveže špinače
400 g korenja
8 paradižnikov
0,5 rdeče paprike
Liste špinače temeljito operemo in odcedimo. Korenje ostrgamo, papriko in paradižnik pa tudi temeljito operemo. Papriko najprej po dolžini prerežemo na pol in ji odstranimo pecelj ter semena, paradižniku pa odstranimo pecelj in zeleni del.

Zelenjavo narežemo na manjše koščke, ki jih izmenično vstavljamo v sokovnik in sočimo. Pripravljen napitek natočimo v kozarca in po želji dodamo nekaj kock ledu. Pripravljen napitek ponudimo.