burak 1-fahriye evcen Odkrito.si

Razkrito: znan je spol otroka Buraka Özçivita.

kim porter-smrt Svet24.si

Smrt nekdanje spremljevalke razvpitega raperja

duhovno srce Petisvet.si

Od danes pričakujte nemogoče!

musulin 1 Svet24.si

Jutri naj bi množično iskali pogrešanega ...

Jamie Jungers Svet24.si

Ljubica Tigerja Woodsa povsem na dnu. Krivi njega,...

lasje, pričeska Najstnica.si

Ti izpadajo lasje?

duo kamikazete 3 Njena.si

Duo Kamikazete: Gledalci so jima uresničili ...

n.c.p.

Dobra kuha: Hrustljavo pecivo z jagodami

Foto: PS

Odlična uporaba jagod!

HRUSTLJAVO LIMONINO PECIVO Z JAGODAMI
Na peki papirju spečemo tanke piškote iz testa z limoninim sokom in sezamom, še tople obložimo s skuto z ingverjem in v čokolado potopljenimi jagodami ter takoj postrežemo.
Sestavine:
2 jajci
2 žlici sladkorja
4 žlice moke
1 ščepec soli
40 g zmehčanega masla
1 limona
1 žlička sezamovih semen
250 g jagod
70 g čokolade v prahu
50 g masla
30 ml mleka
30 g sladkorja
250 g skute
20 g naribanega svežega ingverja
2 dcl konjaka
Jajca počasi in temeljito zmešamo s sladkorjem, vendar jih ne stepamo. Postopoma, po žlicah, primešamo še moko, sol in zmehčano maslo. Mešamo toliko časa, da dobimo enotno testo. Limono operemo, naribamo lupinico, jo prerežemo in iz nje iztisnemo sok. V testo dodamo pol žličke limonine lupinice, žličko limoninega soka in sezamova semena. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo počivati 20 minut. Pečico vklopimo in jo naravnamo na 200 °C.
Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj z žlico namažemo zelo tanke okrogle piškote. Pekač potisnemo v segreto pečico in piškote pečemo osem minut.
Jagode očistimo, operemo in odcedimo. Po dolžini jih prerežemo na pol. V kozici razpustimo maslo, dodamo mleko, čokolado in sladkor ter z metlico dobro premešamo, da dobimo tekočo glazuro. Kozico odstavimo. V glazuro do polovice pomočimo jagode, jih nato položimo na rešetko in počakamo, da se čokolada strdi.
V skledici gladko razmešamo skuto, dodamo nariban ingver in konjak in vse skupaj dobro premešamo. Pečene piškote razporedimo na krožnike, obložimo s skuto z ingverjem in okrasimo z jagodami v čokoladi.
ladica je najboljša sveže pripravljena, ko je pecivo še nekoliko toplo, skuta pa hladna.

Najbolje je, če uporabljamo biolimone, katerih lupina ni obdelana s škropivi. Če biolimon nimamo na voljo, limono za nekaj minut potopimo v vrelo vodo in dobro obrišemo, da odstranimo vosek, v katerem se nahajajo strupi.