MIHA_KAVČIĆ Odkrito.si

Miha povsem gol na Pop TV? To je povedal!

Darinka Bukovnik, Natalija Zorman, bančni izpisek Svet24.si

Kdaj je "dobrotnica" izstopila iz Stranke Alenke ...

smrt, umiranje Petisvet

7 stvari, ki jih doživimo v trenutku smrti!

Darinka Bukovnik, Natalija Zorman, bančni izpisek Svet24.si

Kdaj je "dobrotnica" izstopila iz Stranke Alenke ...

matjaz kumelj 1 Svet24.si

Zavrnil je fotografiranje za znano porno revijo

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

lara ziga nominacija Njena.si

Ločili parček: Za obstanek v Baru se borita Lara...

n.c.p.

Dobra kuha: Cvetačni zrezki v pečici

Odlična zelenjavna jed!

V PEČICI PEČENI CVETAČNI ZREZKI
Zelenjavni "zrezki" bodo navdušili vse ljubitelje cvetače in lahkih zelenjavnih jedi. Pripravimo jih v pečici, brez pretiranega truda in napora, z dodatkom najljubših začimb.
Je antioksidant in preprečuje nastanek raka. Cvetača čisti kri, pomaga pri zvišanem krvnem tlaku, pri zaprtju, pri težavah z mehurjem in ledvicami ter preprečuje krvavitve iz dlesni.
Uporabljamo jo lahko za solate, enolončnice. Lahko jemo kuhano, surovo ali nastrgano cvetačo. Če želimo omiliti prebavne težave, dodamo poleg cvetače česen, kumino ali mlet koriander.

Če se želimo znebiti neprijetnega vonja med kuhanjem, dodamo v vodo nekaj kapljic kisa ali košček starega kruha. Cvetačo kuhamo v odprti posodi.
Sestavine:
1 velika glava cvetače
3 žlice olivnega olja
0,25 žličke paprike v prahu (pekoča, sladka, dimljena)
1,5 žlice limoninega soka
2 stroka česna
sol in sveže mleti poper
Cvetačo operemo in ji odstranimo zelene liste. Čez kocen jo narežemo na štiri debelejše rezine oziroma "zrezke".

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, pekač obložimo s papirjem za peko. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V posodici zmešamo olivno olje, mleto papriko, limonin sok, sesekljan česen, sol in sveže mleti poper.

Cvetačne zrezke položimo na pekač in jih po vrhu premažemo s polovico začinjenega olja (pomagamo si s čopičem). V ogreti pečici jih pečemo 15 minut, potem pa pekač odstranimo iz pečice, zrezke obrnemo, premažemo z ostankom olja in pečemo v ogreti pečici še 15 do 20 minut.