781-4-luka zlatko zahovic dw Odkrito.si

Zlatko Zahović bo kmalu pestoval!

iss sojuz preiskava Svet24.si

Osem ur sta "vbadala in sekala" po vesoljski ...

angel Petisvet.si

Smetnjak, ki ga prinesejo angeli

Andrej Fištravec Svet24.si

Kam po izgubljenih županskih volitvah?

lažna harry in meghan 3 Svet24.si

Po Londonu Meghan in Harry osvojila še Berlin

Tadej Pišek (Rok Slak), Lara Komar (Irena Slak) in Domen Valič (Marko Sotlar) Njena.si

Uradno: Snemanje 4. sezone Reke ljubezni je v ...

nik triler 2 Njena.si

Druga plat zgodbe: Nik do finala z domiselno ...

n.c.p.

Dobra kuha: Postrv s pomarančo

Postrv velja za eno izmed petih najbolj zdravih rib, ki bi jih morali uživati vsaj enkrat tedensko

Postrv velja za eno izmed petih najbolj zdravih rib, ki bi jih morali uživati vsaj enkrat tedensko. Postrv se zelo dobro ujame z rumenim muškatom, ajdovo kašo, bučno rižoto in jurčki, za največje ljubitelje ribjih dobrot pa je najboljša na žaru.
Postrv s pomarančo
Recept za pečeno postrv s pomarančo in svežim koprom.
Sestavine
4 kosi Postrv
Sol
Poper
2 kosa Pomaranče
Koper
Priprava
Postrvi očistimo in oplaknemo. S papirnato brisačo jih popivnamo, da so pripravljene za peko.

Solimo in popramo jih z notranje in zunanje strani.

Vsako postrv posebej položimo na velik kos alu folije. Vzamemo dvojno plast, da se med peko ne pretrga. Kos naj bo primerno velik, da lahko postrv zavijemo.

Eno pomarančo iztisnemo, drugo pa olupimo in narežemo na rezine.

Postrvi na foliji pokapamo s pomarančnim sokom in obložimo s koščki pomaranče.
Potresemo s sesekljanim koprcem.

Folijo tesno zapremo.

V folijo zavite postrvi položimo na pekač. Pečemo v ogreti pečici pri 200º C približno 30 minut.

Potem folijo na vrhu odpremo in zapečemo postrvi pod vročim žarom. Ponudimo jih kar v foliji.