Tanja Žagar Odkrito.si

Ima Tanja Žagar najlepšega?

glasba 11 Svet24.si

Janov uspeh: dobil tožbo!

horoskop Svet24.si

Horoskop za soboto, 23. junija

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

profimedia-0034991846 Petisvet

Kdaj nas mrtvi obiščejo v trenutku smrti?

alenka kozolc gregurič 1 Njena.si

Slovenska igralka v boju z rakom in hudimi ...

n.c.p.

Dobra kuha: Postrv s pomarančo

Postrv velja za eno izmed petih najbolj zdravih rib, ki bi jih morali uživati vsaj enkrat tedensko

Postrv velja za eno izmed petih najbolj zdravih rib, ki bi jih morali uživati vsaj enkrat tedensko. Postrv se zelo dobro ujame z rumenim muškatom, ajdovo kašo, bučno rižoto in jurčki, za največje ljubitelje ribjih dobrot pa je najboljša na žaru.
Postrv s pomarančo
Recept za pečeno postrv s pomarančo in svežim koprom.
Sestavine
4 kosi Postrv
Sol
Poper
2 kosa Pomaranče
Koper
Priprava
Postrvi očistimo in oplaknemo. S papirnato brisačo jih popivnamo, da so pripravljene za peko.

Solimo in popramo jih z notranje in zunanje strani.

Vsako postrv posebej položimo na velik kos alu folije. Vzamemo dvojno plast, da se med peko ne pretrga. Kos naj bo primerno velik, da lahko postrv zavijemo.

Eno pomarančo iztisnemo, drugo pa olupimo in narežemo na rezine.

Postrvi na foliji pokapamo s pomarančnim sokom in obložimo s koščki pomaranče.
Potresemo s sesekljanim koprcem.

Folijo tesno zapremo.

V folijo zavite postrvi položimo na pekač. Pečemo v ogreti pečici pri 200º C približno 30 minut.

Potem folijo na vrhu odpremo in zapečemo postrvi pod vročim žarom. Ponudimo jih kar v foliji.