n.c.p.

Dobra kuha: Lečine polpete

Leča je pravo super živilo, ki so ga poznali že v kameni dobi.

Leča je pravo super živilo, ki so ga poznali že v kameni dobi. Je idealno živilo za shujševalne diete, saj vsebuje veliko beljakovin, vlaknin in mineralov. Čeprav je nizkokalorična, vas bo nasitila, hkrati pa bo poskrbela za dobro počutje in vitalnost.
Za lahek samostojen obrok k leči ponudite kruh in jogurt, kar vas bo oskrbelo s popolno kombinacijo aminokislin.
Privoščite si jo v polnovrednih solatah, juhah, enolončnicah, namazih, prikuhah ali kot dodatek k drugim jedem.
Lečine polpete
Recept za brezmesne polpete iz leče z omako iz jogurta in kisle smetane.
Sestavine:
400 g Leča
Peteršilj
Olje - olivno
1 kos Čebula
1 strok Česen
2 kosa Jajce - kokošje
Sol
Poper
2dl Jogurt - polnomasten
2 žlici Kisla smetana
Drobnjak
Priprava
Lečo skuhamo in odcedimo.

Peteršilj sesekljamo.

Na olju prepražimo sesekljano čebulo in strt česen.

K leči dodamo čebulo in česen, polovico peteršilja, jajci, sol in poper. Po potrebi lahko dodamo še malo drobtin. Dobro pregnetemo.

Oblikujemo polpete, ki jih ocvremo v vročem olju.

Jogurt zmešamo s preostalim peteršiljem, kislo smetano in nasekljanim drobnjakom. Solimo. Omako ponudimo poleg polpet.