ivana šundov Odkrito.si

Po ločitvi: Ivana Šundov spregovorila o svoji ...

Rachel Weisz in Daniel Craig Svet24.si

Igralka pri 48 pričakuje njunega prvega otroka

mcdonalds, krompirček Svet24.si

Predolgo zajtrkovala v McDonald'su – 75 evrov ...

dva vzporedno, kolesarji Svet24.si

Čigave so ceste? Kolesarji sami krivi za nesreče?

Prikupna Klara Jazbec Najstnica.si

Slovenska pevka ga ljubi že 5 let

blaz, tbls Njena.si

Iz šova na kmetijo kidat gnoj

aleksandar Njena.si

Se je Aleksandar spet poredil?

n.c.p.

Dobra kuha: Meden piščanček

Perutnina bo imela boljši okus in bolj hrustljavo skorjico, če jo proti koncu premažemo s pivom ali s hladno slano vodo.

Piščančje in kokošje meso moramo pripravljati počasi, saj se pri visoki temperaturi zelo skrči. Sveže meso je potrebno porabiti v 2 dneh. Kuhano ali pečeno meso moramo hraniti v hladilniku in ga moramo pojesti v nekaj dneh. Meso lahko tudi zamrznemo.

Perutnina bo imela boljši okus in bolj hrustljavo skorjico, če jo proti koncu premažemo s pivom ali s hladno slano vodo.
Meden piščanček
Recept za piščančje meso s sezamom, medom in čilijem.
Sestavine
500g Piščančje prsi
6 žlic Sojina omaka
3 čajne žličke Sladkor - rjavi
1 žlica Olje - sezamovo
1 žlica Olje - olivno
3 žlice Jedilni škrob
7 žlic Pšenična bela moka
Sol
Poper
Olje - sončnično
2 žlici Med
2 žlici Omaka - čili, pekoča
6 žlic Ketchup
1dl Voda
Sezam

Priprava:
Piščančje meso narežemo na koščke.
V posodi zmešamo 2 žlici sojine omake, rjavi sladkor, sezamovo in olivno olje. Dodamo piščančje meso, premešamo in postavimo v hladilnik za 1 uro. Meso nato osušimo.

V posodici zmešamo jedilni škrob, moko, sol in poper. V mešanici povaljamo koščke mesa.

V ponvi segrejemo olje in na njem spečemo meso.

V lončku segrejemo med, omako iz čilija, ketchup, preostalo sojino omako in vodo. Počakamo da zavre, nato temperaturo znižamo in vse skupaj segrevamo še nekaj minut.

Omako prelijemo po pečenih koščkih mesa in potresemo s sezamom.