tv-moja1 Odkrito.si

Zvezdnica serije Moja boš bo morala v zapor

Billy Joe Saunders Svet24.si

VIDEO: Boksarski šampion domnevni odvisnici za ...

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

vreme, tenis, dež, padavine Svet24.si

Velika sprememba je v zraku: v igri dva scenarija

hailey baldwin, justin bieber Svet24.si

Justin Bieber naj bi se poročil

planet tv bar Njena.si

V Baru že nov parček?

spela groselj Njena.si

Grošljeva na veliko preklinjala

n.c.p.

Dobra kuha: Pogača iz pečene prosene kaše

Za zajtrk, večerjo ali pa sladico!

Pogača iz pečene prosene kaše s suhega sadja
Pečena prosena kaša je odlična tako za zajtrk, večerjo kot sladico. Ta način priprave je mogoče malce manj poznan. Kaša predhodno ni kuhana kot običajno, ampak vse sestavine vred s suho kašo v pekaču premešamo in zapečemo v proseno pogačo. Enostavno, dobro, brez glutena in zdravo.
Mleko lahko izberete po želji: navadno, brez laktoze, ovseno, riževo … Tudi pri smetani lahko izbirate: kisla, sladka, ovsena, kokosova … Smetano dodamo namreč zaradi maščobe, ki pogači doda več okusa.
Sestavine:
1 lonček prosene kaše
4 lončki mleka
2 žlici smetane
3 žlice rjavega sladkorja (lahko tudi nadomestki sladkorja)
sol
1 dober lonček suhega sadja (brusnice, marelice, slive)
maslo za namastitev pekača
Pekač (cca 18x 26 cm) namastimo. Kašo operemo, dobro odcedimo, dodamo suho sadje, prah vanilije, sladkor in na koncu zalijemo z mlekom. Okus obogatimo s par žlicami smetane.
Proseno kašo pečemo na 170 stopinj kakšno uro. Odvisno seveda od globine pekača in pečice.
Po pečeni kaši posipamo pražene sesekljane lešnike.
Prehranske lastnosti prosene kaše so naravnost odlične. Blagodejno vpliva tudi na celoten prebavni trakt, poleg tega pa ne vsebuje glutena.

V želodcu povzroča alkalno reakcijo in zato blagodejno vpliva na celoten prebavni trakt. Ker vsebuje silicijevo kislino, koristi tudi zdravju kože, las, nohtov in zob.

Pospešuje odvajanje vode iz telesa in uravnava črevesno floro. In seznam blagodejnih učinkov se še nadaljuje.

Poleg vsega je kaša nadvse okusna. Če ste nanjo pozabili, vam predlagam, da jo poskusite. Tako kot številne jedi na žlico je del slovenskega izročila.