n.c.p.

Dobra kuha: S tiramisujem v novo leto!

Odlična in hitro pripravljena sladica!

Tiramisu je ena taka super sladica, ki jo lahko pripraviš na x načinov, je gotova v parih minutkah in jo vsi imajo radi. No, če ta oseba le nima fobije pred surovimi jajci. Krema je namreč pripravljena iz surovih rumenjakov.
Odlična nedeljska oziroma praznična sladica bo pripravljena v 15 minutah in jo bomo preprosto servirali v kozarcu.
Sestavine:
500 g maskarpone sira
500 g sladke smetane za stepanje
4 žlice sladkorja
6 svežih rumenjakov
2 banani
1 žlica soka limone
temen kakav v prahu
250 g temne čokolade za kuhanje
2-3 dcl močne kave
1-2 žlici Amaretta
piškoti za tiramisu
​Rumenjakom dodamo sladkor in jih na najvišji stopnji stepamo, dokler ne dobimo svetlo rumenkaste kreme, ki je puhasta in je zrasla vsaj za 4 krat, sladkor se je pa ves povezal z rumenjaki.

Hitrost na mešalniku zmanjšamo na minimum, rumenjakom po žlicah dodajamo maskarpone sir ter na koncu narahlo vmešamo še stepeno smetano, ki smo jo pripravili iz 2,5 dcl sladke smetane za stepanje.

V kozici do vrenja segrejemo drugih 2,5 dcl sladke smetane. Ko smetana zavre, jo takoj odstavimo, vanjo nalomimo kocke čokolade in vse skupaj pustimo 5 minut, da se čokolada zmehča. Nato smetano in čokolado s pomočjo metlice zmešamo v čokoladno kremo - ganaš.
Banani narežemo na tanke rezine in pokapljamo z limono, da ne porjavi.

Sladico zložimo v kozarčke:

piškoti namočeni v kavo, kateri smo dodali Amaretto
rezine banane
čokoladna krema
tiramisu krema
namočeni piškoti
rezine banane
čokoladne krema
tiramisu krema
kakav v prahu

Če imamo visoke kozarce, lahko zadevo ponavljamo do vrha kozarcev.
Sladico postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.

V hladilniku jo lahko hranimo do 3 dni.