n.c.p.

Dobra kuha: Kruhki s pršutom

Mnoge praznične večerje v teh dneh se začnejo s pršutom, na katerega smo Slovenci upravičeno ponosni.

Poleg pršuta se najboljše podajo različne vrste sira, teran, olive, orehova jedrca in melone.
Kosi pršuta se lahko uporabijo tudi v različnih enolončnicah, testeninah in v solatah.
Če želimo pršut narezati na zelo tanke rezine, moramo kos pršuta pred tem dobro ohladiti, prav tako pa moramo uporabljati oster nož.
Kruhki z rukolo in pršutom
Recept za popečene kruhke s pestom, mocarelo in pršutom.
Sestavine
50g Rukola
40g Pinjole
3 stroki Česen
Parmezan
Olje - olivno
Kruh - beli
Mocarela
Pršut
Priprava
V mešalnik damo oprano rukolo, pinjole, 2 stroka česna, nariban parmezan in olivno olje. Vse skupaj grobo zmiksamo.

Kruhke premažemo s česnom, pokapljamo z olivnim oljem in hrustljavo popečemo v pečici.

Premažemo jih s pestom iz rukole, dodamo mocarelo in tanke rezine pršuta.