781-4-luka zlatko zahovic dw Odkrito.si

Zlatko Zahović bo kmalu pestoval!

iss sojuz preiskava Svet24.si

Osem ur sta "vbadala in sekala" po vesoljski ...

angel Petisvet.si

Smetnjak, ki ga prinesejo angeli

Andrej Fištravec Svet24.si

Kam po izgubljenih županskih volitvah?

lažna harry in meghan 3 Svet24.si

Po Londonu Meghan in Harry osvojila še Berlin

Tadej Pišek (Rok Slak), Lara Komar (Irena Slak) in Domen Valič (Marko Sotlar) Njena.si

Uradno: Snemanje 4. sezone Reke ljubezni je v ...

nik triler 2 Njena.si

Druga plat zgodbe: Nik do finala z domiselno ...

n.c.p.

Dobra kuha: Kruhki s pršutom

Mnoge praznične večerje v teh dneh se začnejo s pršutom, na katerega smo Slovenci upravičeno ponosni.

Poleg pršuta se najboljše podajo različne vrste sira, teran, olive, orehova jedrca in melone.
Kosi pršuta se lahko uporabijo tudi v različnih enolončnicah, testeninah in v solatah.
Če želimo pršut narezati na zelo tanke rezine, moramo kos pršuta pred tem dobro ohladiti, prav tako pa moramo uporabljati oster nož.
Kruhki z rukolo in pršutom
Recept za popečene kruhke s pestom, mocarelo in pršutom.
Sestavine
50g Rukola
40g Pinjole
3 stroki Česen
Parmezan
Olje - olivno
Kruh - beli
Mocarela
Pršut
Priprava
V mešalnik damo oprano rukolo, pinjole, 2 stroka česna, nariban parmezan in olivno olje. Vse skupaj grobo zmiksamo.

Kruhke premažemo s česnom, pokapljamo z olivnim oljem in hrustljavo popečemo v pečici.

Premažemo jih s pestom iz rukole, dodamo mocarelo in tanke rezine pršuta.