n.c.p.

Dobra kuha: Zimska enolončnica

Odlična enolončnica za vse, ki se boste vrnili s kakšnega potepanja na hladnem!

Danes, na štefanovo, smo vsi vsega siti. Zadovoljili smo mesečne potrebe po mesu in sladkarijah, zato je mogoče najbolj prava izbira...
Zimska enolončnica
Sestavine:
1 kg prekajenega mesa (pripravljeno za kuhanje)
1 čebula
3 paprike
2 stebla pora (narezanega na drobne obročke)
5 korenčkov (očiščenih, narezanih na manjše kose)
1 koromač (očiščen, narezan na majhne kocke)
50 g stročjega fižola (očiščenega in narezanega)
1/2 stroka česna (fino nasekljanega)
400 g paradižnika (narezanega na kocke)
2 žlici paradižnikove mezge
200 g koruze (iz pločevinke)
400 g rdečega fižola
120 g ovsenih kosmičev
1 l zelenjavne juhe
sol
poper
olje
Priprava:

Za zimsko enolončnico olupimo čebulo in jo na drobno nasekljamo. Papriko razpolovimo, odstranimo semena ter jo s preostalo zelenjavo narežemo na majhne kocke.

V posodi segrejemo olje, na njem popražimo čebulo in papriko. Dodamo preostalo zelenjavo, česen in paradižnikovo mezgo in vse skupaj popražimo.

Na koncu dodamo paradižnik, dobro odcejeno koruzo in fižol. Posipamo z ovsenimi kosmiči ter zalijemo z juho. Dobro premešamo ter pustimo nekaj časa kuhati.

Prekajeno meso narežemo na grižljaj velike kose, jih umešamo v juho in kuhamo, dokler meso ni toplo.

Začinimo s soljo in poprom ter zimsko enolončnico še enkrat rahlo zavremo.

Nasvet:

Zimska enolončnica je tudi v vegetarijanski obliki naravnost odlična.