Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

n.c.p.

Dobra kuha: Račja prsa s česnom

račje meso

račje meso Foto: splet

Race niso okusne samo v času martinovanj ampak skozi vso leto!

Race so razširjene po vsem svetu. Račje meso se nahaja na prsih in nogah živali. Meso je precej temno in precej mastno. Race lahko pripravimo na žaru (tako kot stejke), pri tem pa pustimo kožo in maščobo na mesu. Race pa imajo užitne tudi dele drobovine. Predvsem račja jetra se uporabljajo kot nadomestek gosjih.
Račja prsa s česnom
Sestavine:
1 račje prsi
1 žlica olja
1 žlica masla
1 strok česna
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 lovorjev list
1 noževa konica kumine
Priprava:
V račja prsa naredimo z nožem zareze po dolgem in počez ter vtremo vse začimbe. Prsa popečemo na olju in maslu, na tisti strani kjer je koža. Nato damo ponev v pečico in pečemo 20 minut na 180 °C.

Nasvet:
Jed postrežemo z omako iz rdečega vina.

Priloge, ki jih priporočamo:
cmoki
zelenjava