Dobra kuha: Račja prsa s česnom

račje meso

račje meso Foto: splet

Race niso okusne samo v času martinovanj ampak skozi vso leto!

Race so razširjene po vsem svetu. Račje meso se nahaja na prsih in nogah živali. Meso je precej temno in precej mastno. Race lahko pripravimo na žaru (tako kot stejke), pri tem pa pustimo kožo in maščobo na mesu. Race pa imajo užitne tudi dele drobovine. Predvsem račja jetra se uporabljajo kot nadomestek gosjih.
Račja prsa s česnom
Sestavine:
1 račje prsi
1 žlica olja
1 žlica masla
1 strok česna
1 ščepec soli
1 ščepec popra
1 lovorjev list
1 noževa konica kumine
Priprava:
V račja prsa naredimo z nožem zareze po dolgem in počez ter vtremo vse začimbe. Prsa popečemo na olju in maslu, na tisti strani kjer je koža. Nato damo ponev v pečico in pečemo 20 minut na 180 °C.

Nasvet:
Jed postrežemo z omako iz rdečega vina.

Priloge, ki jih priporočamo:
cmoki
zelenjava

Značke: #raca #prsa #okusno
Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko

Kje smo vidni:

  • | SIOL | Kanal 660
  • | TELEMACH | Kanal 130
  • | AMIS | Kanal 423
  • | T-2 | Kanal 78
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2019