Dobra kuha: Enolončnica z bučo in kračo

enolončnica

enolončnica Foto: splet

Odlična zimska jed na žlico!

Enolončnica z bučo in kračo
Ta hranljiva enoločnica z bučo in kračo je v mrzlih zimskih dneh v pravi užitek! Svinjska krača je med gurmani zelo priljubljena in jo, tako kot telečjo, pripravijo na več načinov.
Sestavine:
1 buča (hokaido ali muškatna buča)
1 kg krompirja (kuhanega in olupljenega)
2 čebuli (olupljeni in narezani na kocke)
2 žlici olivnega olja
1 žlica currya
sol
poper
Za kračo:
1 krača
1 čebula
3 lovorjevi listi
5 klinčkov
1 žlička kumine
1 l zelenjavne juhe
Priprava:
Za enolončnico z bučo in kračo najprej pripavimo kračo. Olupimo čebulo in jo prepikamo s klinčki. Kračo skupaj s prepikano čebulo, kumino in lovorjevimi listi damo v večjo posodo in zalijemo z zelenjavno juho. Kuhamo ca. 2 uri, nato kračo vzamemo iz posode in pustimo, da se ohladi. Ohlajeno meso ločimo od kosti in narežemo na grižljaj velike kose.

Olupimo bučo, jo razpolovimo, odstranimo semena in meso buče narežemo na kocke. V večji posodi segrejemo olje in na njem popražimo kose buče in čebulo. Polovico buče in krompirja zalijemo z juho in spasiramo s paličnim mešalnikom. Začinimo s curryem, soljo in poprom.

Dodamo preostale kose buče, krompirja in krače ter pustimo še nekaj časa rahlo vreti.

Okrasimo s svežim timijanom in enolončnico z bučo in kračo lahko postrežemo.

Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko

Kje smo vidni:

  • | SIOL | Kanal 660
  • | TELEMACH | Kanal 130
  • | AMIS | Kanal 423
  • | T-2 | Kanal 78
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2019