n.c.p.

Dobra kuha: Korenčkove polpete

Naj na jedilnikih ne manjka korenje, ker je izredno zdravljivo!

Korenje ima številne koristne lastnosti. Med drugim je koristno za vid. Ima veliko alfa in beta karotena, ki se v telesu presnavljata do vitamina A.
Za ohranjanje svežine korenja je potrebno zmanjšati oz. preprečiti izgubo vlage. To lahko dosežemo tako da korenje za pakiramo v plastično vrečko in ga hranimo v hladilniku. Ni priporočljivo shranjevanje korenja zraven jabolk, hrušk, krompirja ter ostalega sadja in zelenjave, ki proizvajajo etilen, plin ki povzroči grenak okus.
Korenčkove polpete
Recept za okusne zelenjavne polpete iz korenja, riža in različnih začimb.
Sestavine
100g Riž
Sol
5 kosov Korenje
1 kos Jajce - kokošje
1 rezina Kruh - beli
Kravje mleko - manj mastno
Poper
Majaron
Rožmarin
Timijan
1 kos Čebula
1 strok Česen
Drobtine
Olje - sončnično
Priprava
Riž skuhamo v slani vodi, nato ga odcedimo.

Korenje olupimo in naribamo.

K korenju dodamo jajce, v mleku namočen nadrobljen kruh, sol, poper, rožmarin, timijan, majaron, riž, nasekljano čebulo in česen ter po potrebi drobtine.

Vse skupaj dobro pregnetemo in oblikujemo polpete.

Ocvremo jih v vročem olju.