n.c.p.

Dobra kuha: Zrezki v jajčno sirovem ovoju

Parmezan je dodatek številnih jedi...

Parmezan je odličen vir beljakovin, kalcija in fosforja ter številnih vitaminov, zlasti vitamina B12. Poznavalci trdijo, da se med dolgotrajnim in previdnim staranjem beljakovine razgradijo v proste aminokisline. Sir postane značilno hrustljav, pa še lažje je prebavljiv.

Zrezki v jajčno sirovem ovoju
Recept za piščančje zrezke v jajčnem ovoju, s parmezanom in zelišči.
Sestavine
4 kosi Jajce - kokošje
100g Parmezan
Timijan
Rožmarin
Bazilika
Origano
Sol
Poper
Piščančje prsi
4 žlice Pšenična bela moka
30g Maslo
Priprava
V posodici zmešamo jajca, nariban parmezan, timijan, rožmarin, baziliko, origano, sol in poper.

Piščančje prsi narežemo na zrezke, jih solimo in popramo.

Meso povaljamo v moki, nato pa še v jajčni mešanici.

V ponvi stopimo maslo in na njem spečemo zrezke. Na vsaki strani jih pečemo približno 4 minute.