n.c.p.

Dobra kuha: Torta z jabolki

Posladkajmo se s sadjem št. 1 jeseni!

Prazničen dan naj bo zaznamovan tudi s sladico. Jeseni so seveda v ospredju tudi jabolka.

Jabolčna torta
Recept za enostavno hrustljavo torto iz listnatega testa z jabolki in maslom.
Sestavine
100g Maslo
120g Sladkor - beli
30g Vanilijev sladkor
1kg Jabolka
200g Listnato testo
Priprava
Izberemo pekač in v njem raztopimo maslo. Nato dodamo obe vrsti sladkorja.

Jabolka olupimo in narežemo na tanjše rezine.

Jabolčne rezine zložimo v pekač in ga ponovno za 20 minut postavimo na zelo šibak ogenj. Previdno mešamo, saj karamela ne sme porjaveti. Nato ga odstavimo iz ognja in vsebino ohladimo.

Listnato testo razvaljamo na 2 mm debelo ploščo, ki naj bo nekoliko večja od pekača.

Razvaljano listnato testo nato položimo na jabolka in ga s prsti potisnemo med jabolka in rob pekača.

Pečemo 15 min na 220° C, nato pa še 20 min na 170° C.

Torto nato zvrnemo na pladenj in postrežemo.