n.c.p.

Dobra kuha: Za noč čarovnic, kandirana jabolka!

Super "strašna" ideja!

Zakaj se ne bi na noč čarovnic malce pozabavali tudi s hrano. Od slastnih kandiranih jabolk in strašljivih čokoladnih ježkov, do zelenih pošasti in bučkine rižote ...
kandirana jabolka Sestavine : jabolka, voda, sladkor, koruzni sirup, rdeče barvilo za hrano

Kandirana jabolka predstavljajo tradicionalno jed za noč čarovnic. V lonec najprej stresite ¾ skodelice belega sladkorja, ½ skodelice vode in 1/3 skodelice koruznega sirupa. Po želji dodajte še nekaj kapljic rdečega barvila za hrano. Nato vse skupaj dobro premešajte. V mešanico položite termometer za hrano in celotno mešanico kuhajte približno 15 minut na zmerni temperaturi, dokler ne zavre (od 6 do 7 minut), ob tem vse skupaj vseskozi mešajte z mešalnikom za hrano. Jabolka najprej dobro operite in jih osušite, nato jim z nožem odstranite pecelj in nasadite na kupljena nabodala ali paličice od sladolednih lučk. Za pripravo rdečih kandiranih jabolk potrebujete tudi termometer za sladkarije. Brez odvečnega čakanja nato vzemite jabolka, nasajena na nabodala in jih pomočite v rdečo obarvano mešanico ter jih na koncu položite na povoskan peki papir. Da sirup na jabolkih zatrdi, bo trajalo približno pol ure. Ta recept je sicer primeren za 6 kandiranih jabolk.