Dobra kuha: Segedin

segedin

segedin Foto: splet

Klasični in seveda najboljši segedin, ohranja recept že leta in leta nespremenjen.

Ne moremo si kaj, da ob jedeh na žlico, ne bi pomislili na dobri domači segedin golaž. Klasični in seveda najboljši segedin, ohranja recept že leta in leta nespremenjen. Po enakem receptu so ga kuhale že babice naših babic, naše mame in sedaj tudi mi. Segedin ni slovenska jed, vendar ker ga tako zelo obožujemo in ker je v zimskih dneh redno na jedilniku, smo ga kar privzeli.

Segedin
Sestavine: 
2kg Kislo zelje
1kg Svinjina - stegno
Olje - sončnično
800g Čebula
0,5 žlice Mleta rdeča paprika
1 žlica Paradižnik - mezga
Poprova zrna
1 žlica Gorčica
4 stroki Česen
Lovorov list
Majaron
Sol
0,5 žlice Pšenična bela moka
Priprava
V lonec stresemo kislo zelje in ga zalijemo z vodo. Kuhamo ga približno 30 minut.

Svinjsko meso zrežemo na kocke.

V loncu segrejemo olje, ter na njem prepražimo meso.

Dodamo sesekljano čebulo in dušimo toliko časa da se čebula zmehča.

Mesu dodamo mleto rdečo papriko, paradižnikovo mezgo, poprova zrna, gorčico, strt česen, lovorov list, majaron in sol. Dobro premešamo in zalijemo z vodo.

Kuhamo toliko časa, da se meso zmehča.

Dodamo še moko, ki smo jo razžvrkljali v vodi in odcejeno zelje. Premešamo in kuhamo še 10 minut.

Kislo zelje ne sme manjkati v zdravi prehrani, dolgo pa že vemo, da ugodno in pozitivno vpliva na naš celotni organizem. Kislo zelje so že v starih časih uporabljali pri nekaterih boleznih in težavah.

Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko

Kje smo vidni:

  • | SIOL | Kanal 660
  • | TELEMACH | Kanal 130
  • | AMIS | Kanal 423
  • | T-2 | Kanal 78
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2019