Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

n.c.p.

Dobra kuha: Zimska marmelada

marmelada

marmelada Foto: splet

Veste, da če limono nekaj časa valjamo med dlanmi, da več soka. Poizkusite!

Limona vsebuje veliko vitamina C in kalija.
Pri nakupu limon smo pozorni da imajo lepo rumeno barvo, bleščečo lupino in da so brez madežev. Ko so limone enkrat obrane, ne zorijo več. V hladilniku jih lahko hranimo približno 1 teden.
Najpogosteje jo uporabljamo pri peki slaščic, pri kuhanju ribjih ali perutninskih jedi, krem in pit. Ima kiselkast okus, zato se njena kislina uporablja za preprečevanje rjavenja narezanega sadja. Kislina limone tudi omili mastnost ocvrtih jedi. Dodamo jo lahko v čaj, pripravimo osvežilne napitke, delamo marmelade in sladolede.

Z limoninim sokom poudarjamo okus različnim jedem, zato ga uporabljamo v marinadah, prelivih, omakah. Ker je limonin sok belilo, si lahko z njim belimo lase in kožo.
V limonini lupini je veliko eteričnega olja, ki da jedem boljši okus. Lupino lahko dodamo v omake, pene, kreme, v pecivo.
Nasvet - če limono nekaj časa valjamo med dlanmi, da več soka.

Zimska marmelada
Sestavine:
3 kosi Grenivka
4 kosi Mandarine
1 kos Limona
1 kos Jabolka
1 kos Hruške - sveže
500g Sladkor - želirni
Priprava
Grenivke, mandarine in limono olupimo.

Sadno maso, brez kožic in tanke lupinice okrog krhljev, narežemo na koščke.

Jabolko in hruško operemo, olupimo in grobo naribamo.

Stehtamo naribano in narezano sadno maso. V kozico damo 1250 g sadne mase in ji primešamo želirni sladkor.

Pristavimo na štedilnik in med mešanjem segrevamo na močnem ognju.

Pustimo, da vre 3 minute, nato marmelado nalijemo v pripravljene kozarce.

Takoj zapremo s pokrovčki in pustimo, da se marmelada ohladi.