Dobra kuha: Ješprenj s kislim zeljem

Odlično se ujema z avokadom, suhimi marelicami in mandlji.

Ješprenj najpogosteje uporabljamo pri pripravi ričeta. Dodajamo ga lahko tudi v druge jedi, kot na primer zelenjavne juhe, solate, kot priloga zelenjavi. V določenih jedeh lahko riž nadomestimo z ješprenjem. Odlično se ujema z avokadom, suhimi marelicami in mandlji.
Ješprenj s kislim zeljem
Recept za enolončnico iz ješprenja in kislega zelja, zabeljeno z ocvirki.
Sestavine
500g Ješprenj
1.500g Kislo zelje
200g Ocvirki
Peteršilj
Česen
Priprava
Ješprenj namočimo v hladni vodi in ga pustimo čez noč.

Drugi dan ga odcedimo in stresemo v že napol kuhano kislo zelje.

Zelje in ješprenj kuhamo in pazimo da se ne prime na dno posode.

Solimo, zabelimo z ocvirki, dodamo sesekljan peteršilj in sesekljan česen.

Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko

Kje smo vidni:

  • | SIOL | Kanal 660
  • | TELEMACH | Kanal 130
  • | AMIS | Kanal 423
  • | T-2 | Kanal 78
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2019