Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

n.c.p.

Dobra kuha: Meso s pomarančo

Pri sobni temperaturi pomaranče zdržijo vsaj en, v hladilniku pa dva do tri tedne.

Kot paket moči za imunski sistem pomaranče v zimskih mesecih z visokim deležem vitamina C poskrbijo za dovolj dober obrambni mehanizem telesa proti virusom gripe – samo dve pomaranči pokrijeta celotno dnevno potrebo po vitaminu C. Pomaranče vsebujejo tudi kalij, kalcij in fosfor. Poleg tega ta južni sadež pomaga pri odvajanju vode in pospešuje prebavo, poparek iz cvetov pomarančevca pa odpravlja krče pri prebavnih težavah.
V Evropi so bile pomaranče zelo redke in zato so postale simbol bogastva. Bogati so jih podarjali kot darila. V 17. stoletju so prve sladke pomaranče dosegle Evropo.
Pri nakupu pomaranč moramo paziti, da so pomaranče v primerjavi s svojo velikostjo razmeroma težke in brez mehkih ali temnih lis. Pri sobni temperaturi pomaranče zdržijo vsaj en, v hladilniku pa dva do tri tedne.
z pomaranče lahko kuhamo marmelado, uporabljamo jih za pripravo likerjev, dodajamo jih lahko pijačam, v solate, v različnih omakah. Odlično se ujamejo z perutnino in ribami. Pri peki velikokrat uporabljamo tudi nastrgano lupinico. Iz pomaranče lahko iztisnemo sok in si pripravimo osvežilen napitek. Pomarančno lupino in sok pa lahko tudi zamrznemo.
Piščančje meso s pomarančo
Recept za marinirano meso s pomarančo, poprom in sladko smetano.
Sestavine:
600g Piščančje prsi
1 čajna žlička Gorčica
Poper
1 žlica Vino - belo
1 kos Pomaranče
1 žlica Poper - vložen
50g Maslo
Sol
100ml Sladka smetana
2dl Zelenjavna juha
Priprava
Piščančje prsi narežemo na zrezke. Premažemo jih z gorčico, popramo in pokapljamo z belim vinom. Čez noč jih shranimo v hladilniku.

Pomaranči olupimo lupino in jo narežemo na trakove. Lupinico stresemo v vrelo vodo, na hitro pokuhamo in odcedimo. Pomarančo narežemo na rezine.

Zeleni poper operemo pod vodo.

V ponvi segrejemo polovico masla. Meso vzamemo iz hladilnika, ga solimo in opečemo na maslu. Vzamemo ga ven in shranimo na toplem.

V ponev vlijemo sladko smetano in zelenjavno juho. Dodamo zelen poper in pomarančne rezance. Kuhamo nekaj minut.

Preostalo maslo stopimo in na njem popečemo pomarančne krhlje.

Meso prelijemo z omako in obložimo s pomarančo.