Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

n.c.p.

Dobra kuha: Lečine polpete

Leča je zelo nasitna, v kombinaciji z mlekom, jajci ali žiti pa popolnoma zadovolji potrebe organizma po aminokislinah.

Leča deluje protirakavo, nevtralizira mlečno kislino v mišicah, koristi krvi, znižuje holesterol in trigliceride v krvi. Vpliva tudi na enakomernejši prenos glukoze v celice. Je zelo nasitna, v kombinaciji z mlekom, jajci ali žiti pa popolnoma zadovolji potrebe organizma po aminokislinah.
LEČINE POLPETE
Leča je zelo zdravo in poceni živilo, ki v prehrani vsekakor ne bi smelo manjkati. Ker vsebuje veliko lahko prebavljivih beljakovin in vlaknin ter ima nizko energijsko vrednost, je tudi idealno živilo za shujševalne diete. Odlična je v juhah, enolončnicah in solatah, izvrstno pa se obnese tudi pri pripravi zelo okusnih brezmesnih polpet.
Sestavine:
2 skodelici kuhane leče
2 jajci
40 g naribanega parmezana
180 g skute
2 stroka česna
1 manjša čebula
sveža zelišča (peteršilj, drobnjak, koper, timijan ipd.)
1 žlička drobno naribane limonine lupinice
0,5 žličke soli
2 ščepca sveže mletega popra
60 g (svežih) krušnih drobtin
4 žlice olivnega olja
Sveža zelišča očistimo, speremo pod tekočo vodo, dobro otresemo in grobo sesekljamo. Čebulo in česen olupimo ter ločeno drobno sesekljamo. Sesekljano čebulo v ponvi popražimo na malo olivnega olja. Popraženo čebulo nekoliko ohladimo.

Kuhano lečo stresemo v električni sekljalnik. Dodamo jajca, česen, popraženo čebulo, parmezan, skuto, limonino lupinico, sesekljana zelišča, sol in poper. Sestavine premešamo samo toliko, da se lepo povežejo skupaj in dobimo enotno zmes. Zmes pretresemo v skledo, kjer jo zmešamo z drobtinami. Skledo pokrijemo s folijo za živila in pustimo, da zmes počiva 30 minut.

Iz zmesi z navlaženimi rokami oblikujemo srednje velike polpete. Na kuhalnik pristavimo ponev in v njej segrejemo malo olivnega olja. Na segreto olje položimo pripravljene polpete in jih na nizki temperaturi počasi pečemo tako dolgo, da se na spodnji strani lepo rjavo obarvajo. Polpete z lopatko previdno obrnemo in spečemo še na drugi strani.

Pečene polpete serviramo na krožnike. Postrežemo jih z izbrano prilogo, omako in/ali veliko skledo solate.