Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

n.c.p.

Dobra kuha: Ohrovt in mleto meso

ohrovtovi zvitki

ohrovtovi zvitki Foto: splet

Ohrovt uničuje viruse in bakterije saj spodbuja imunski sistem.

Ohrovt so prvič omenili leta 1543, največ receptov pa lahko najdemo na Britanskem otočju. Izviral naj bi iz Sredozemlja.

Je bogat vir kalcija, fosforja, magnezija, železo, kalija, betakarotena, folne kisline, joda ter vitaminov C, E, B in K.

Pri nakupu moramo biti pozorni da so listi čvrsti, rezno mesto pa mokro. Zgodnji ohrovt shranjujemo v hladilniku 3 dni, poznejši pa do 1 tedna.

Ohrovta ne kuhamo predolgo, največ 10 min.

Nasvet - neprijeten vonj ohrovta lahko omilimo le, če uporabljamo lonce s pokrovi.
Uničuje viruse in bakterije saj spodbuja imunski sistem. Surov pomaga pri prebavi, razstruplja želodec ter debelo črevo.

Recept za slastne ohrovtove zvitke z mletim mesom, skuto in začimbami.
Sestavine
1 kos Ohrovt
Sol
1 kos Čebula
150g Mleto meso
Peteršilj
1 žlica Skuta - manj mastna
1 kos Jajce - kokošje
Poper
Kumina
15g Margarina
1dl Voda
Jušna kocka
Priprava
Ohrovt očistimo, odstranimo koren in ga v slani vodi kuhamo približno 10 min.

Ohrovt vzamemo iz vode, ga odcedimo, odstranimo zunanje liste in izberemo 8 srednje velikih listov. Debela rebra listov plosko porežemo.

Čebulo narežemo na koščke.

V posodo damo mleto meso, čebulo, sesekljan peteršilj, skuto, jajce, sol in poper ter vse skupaj dobro premešamo.

Na vsak velik list položimo 3 manjše, jih solimo, popramo in potresemo s kumino.

Meso razporedimo na liste, jih ob straneh zapognemo, zvijemo in zvežemo s nitjo.

V ponvi segrejemo margarino in popečemo ohrovtove zvitke.

Dolijemo vodo z jušno kocko, pokrijemo in kuhamo 30 min.