Dobra kuha: Čokoladni kruh s hruškami

čokoladni kruh

čokoladni kruh Foto: splet

Sladica je zelo lepa in dobra, ne nazadnje pa se tudi odlično prileže ob skodelici toplega napitka.

Sestavine: 
3 čvrste hruške
2 jajci
120 g kristalnega sladkorja
60 ml olja
30 g mleka
100 g tekočega jogurta
140 g gladke moke
25 g kakava v prahu
10 g pecilnega praška
60 g temnih čokoladnih kapljic (na majhne koščke narezane čokolade)
sladkor v prahu za posip
Hruške operemo pod tekočo vodo in dodamo v lonec z vrelo vodo. Ob rahlem vrenju jih kuhamo 10 minut, potem pa odcedimo in ohladimo.

Jajca in sladkor penasto umešamo. V jajčno zmes vmešamo olje, mleko in jogurt.

V skledo presejemo moko, pecilni prašek in kakav. Presejane sestavine dobro premešamo in dodamo v skledo s tekočimo sestavinami (jajčna zmes). Dobro premešamo z ročno metlico, da dobimo povsem gladko in gosto testo, v katerega vmešamo čokoladne kapljice.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Globok pravokoten pekač (dolžine 25 cm) namastimo z maslom ali obložimo s papirjem za peko. Vanj najprej vlijemo testo, nato pa dodamo še kuhane kruške, ki jih postavimo pokonci. Med hruškami naj bo malo razmaka, da bo testo med peko lahko vzhajalo. Pekač za 30 do 40 minut potisnemo v ogreto pečico. Pecivo je pečeno, ko na zobotrebcu, ki ga zapičimo v testo, ni nobenih ostankov, ko ga izvlečemo.

Pečen čokoladni kruh hladimo v pekaču 10 minut, potem pa ga odstranimo iz pekača in dobro ohladimo na rešetki. Ohlajenega postavimo na servirni krožnik (pladenj), potrosimo s sladkorjem v prahu, razrežemo na rezine in postrežemo.

Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko

Kje smo vidni:

  • | SIOL | Kanal 660
  • | TELEMACH | Kanal 130
  • | AMIS | Kanal 423
  • | T-2 | Kanal 78
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2019