serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

cernic Svet24.si

V spomin na Roka, ki bi danes dopolnil 22 let

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni želela, da to pride na dan takoj!

brexit, eu, london Svet24.si

Vsesplošno razočaranje nad odločitvijo ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 16. januarja

Kim Kardashian Najstnica.si

Kim priznala, da pričakuje novega

Vid Valic Njena.si

Vid Valič spregovoril o materinem raku

n.c.p.

Dobra kuha: Nadevan kruh

kruh

kruh Foto: splet

Recept za kruh s pršutom, olivami, pistacijami in sirom.

Kruh so ljudje prvič naredili, ko so odkrili, da lahko testo, ki je naravno fermentiralo, uporabijo za vzhajanje opresnikov ali nekvašenega kruha, pri čemer je ta dobil nov okus in teksturo.

Danes je kruh še vedno tako preprost in nezamenljiv, kot je bil takrat; nič drugače kot zrak, ki ga dihamo, ali voda, ki jo pijemo. Je osnovna hrana v mnogih deželah! Ob vračanju k tradicionalnim vrednotam in kuhanju za veselje je kakovosten, doma narejen kruh spet postal nekaj, v čemer mnogi uživajo, ko si izmenjujejo svoje številne recepte za kruh, ki je vedno okusen, včasih preseneča in se od dežele do dežele močno razlikuje.

Ob širokem izboru razpoložljivih sestavin, ki vključujejo tudi ekološko pridelane moke, in v želji, da v sebi odkrijejo pekovske spretnosti in si pri tem 'umažejo roke', ljudje ponovno odkrivajo strast v pripravi svojega kruha bodisi ročno bodisi z aparatom.

Nadevan kruh
Recept za kruh s pršutom, olivami, pistacijami in sirom.
Sestavine
250g Pšenična bela moka
1 kos Pecilni prašek
Sol
4 kosi Jajce - kokošje
2dl Olje - olivno
1dl Vino - belo
Poper
150g Pršut
150g Olive - zelene, vložene
50g Pistacije
150g Sir - gavda
10g Maslo
Priprava
V posodo stresemo moko, ter dodamo pecilni prašek, sol, jajca, olje. Vse skupaj dobro premešamo.

Prilijemo belo vino in popramo. Z mešalnikom mešamo testo toliko časa, da postane lepo gladko.

V testo dodamo na kocke narezan pršut, narezane olive, narezane pistacije in nariban sir. Dobro premešamo.

Pekač namastimo z maslom in vanj stresemo testo.

Pečemo približno 1 uro na 180° C.