Dobra kuha: Pečena jabolka

Ena najbolj preprostih sladic.

Polnjena in pečena jabolka so ena bolj preprostih sladic, hkrati pa tudi zdravih, saj zanje ne potrebujemo nobene moke, ne nazadnje pa niti sladkorja, saj za sladkobo poskrbijo med in jabolka sama. Dišeča in tudi na pogled privlačna sladica bo uspešnica pri mlajših in starejših, v spremljavi jogurta pa si jih lahko privoščite tudi za zajtrk.
Sestavine:
4 jabolka (rdeča)
4 žlice marmelade (najboljša bo jabolčna)
2 žlici sladkorja
ščepec cimeta
100 g masla
1-2 žlici rozin
ščepec klinčkov v prahu
orehi (ali pistacije, za okras)
cimetova palička (za okras)
Za pečena jabolka najprej ogrejemo pečico na 200°C.

Jabolka olupimo in previdno odstranimo koščice, najlažje to naredimo z izkoščičevalcem.

Za polnilo zmešamo cimet, marmelado, rozine in klinčke v prahu. Sredino vsakega jabolka napolnimo z eno do dvema čajnima žličkama file.

Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo polnjena jabolka. Vsako jabolko obložimo s kosom masla in jih damo peči v pečico za ca. 30 minut.

Pečena polnjena jabolka okrasimo s cimetovo palčko in z orehi.

Posebno okusna so pečena jabolka, če v polnilo zmešamo še naribane medenjake.

Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko

Kje smo vidni:

  • | SIOL | Kanal 660
  • | TELEMACH | Kanal 130
  • | AMIS | Kanal 423
  • | T-2 | Kanal 78
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2019