IMG-3874 Odkrito.si

Kdo je njen skriti ljubimec?!

Dragan Kojić Keba in Severina Svet24.si

Severinin tast razkril družinske skrivnosti

smrt1montazaJaka Koren Petisvet.si

Trije pogledi na smrt

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

tomica banfic Svet24.si

Očarljivi Hrvat, ki je omrežil vse Slovenke

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

To je ostalo od hiše Miley Cyrus

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma spakiral kovčke in zapustil Slovenijo

n.c.p.

Dobra kuha: Dušeno rdeče zelje

Je priljubljena zelenjava v poznem jesenskem in zimskem času, še posebej za Martinovo.

Rdeče zelje izvira iz Sredozemlja, predvsem iz Male Azije. Od srednjega veka naprej je bila vzgoja zelja v domeni samostanov, ki so ga najprej uporabljali za zdravilne namene, kasneje pa tudi za hrano. Spada v skupino kapusnic. Približno polovica svetovne pridelave zelja je nahaja na področju bližnjega Vzhoda.
Največkrat ga uporabljamo za pripravo sladkega zelja ali kot solato. Lahko ga tudi zamrznemo. V rdečem zelju je malo maščob ter veliko mineralnih snovi, prav zaradi tega ga pogosto uporabljajo kot dietno hrano pri shujševalnih kurah, saj nam daje občutek sitosti. 
Dušeno rdeče zelje
Sestavine:
750g Zelje - rdeče
3 žlice Svež limonin sok
60g Čebula
40g Olje - sončnično
1 čajna žlička Sladkor - beli
100g Jabolka
1 strok Česen
1dl Vino - rdeče
Sol
3 kosi Klinčki
Lovorov list
2dl Voda
Jušna kocka
Zelju odstranimo zunanje liste in trde sredice. Lepe liste operemo, osušimo in narežemo na tanjše rezance. Rezance pokapamo z polovico limoninega soka.

Čebulo sesekljamo na drobne koščke.

V posodo z oljem stresemo sladkor in počakamo da porumeni. Nato dodamo sesekljano čebulo. Ko čebulo postekleni, dodamo narezano rdeče zelje, dobro premešamo in dušimo 5 min.

Jabolka dobro operemo, olupimo, narežemo in pokapljamo s preostalim limoninim sokom.

Česen olupimo in sesekljamo.

Ko je zelje že nekoliko mehko, dodamo naribamo jabolka, prilijemo rdeče vino, dodamo sol, klinčke, lovorov list in česen.

Vse skupaj dušimo še 20 min, med dušenjem pa zelje zalivamo z vodo v kateri smo raztopili jušno kocko.