Dobra kuha: Špageti s hruško

Hruške so zelo primerne tudi za kuhanje - v ta namen so boljše manj zrele. b

Kuhane lahko uporabimo kot kompot, žele ali kot prilogo k jedem iz divjačine. Tudi suhe hruške so zelo zdrav prigrizek in pomembna sestavina številnih zimskih sladic.
Pri nakupu moramo biti pozorni, da so sadeži gladki in čvrsti, vendar ne preveč trdi, imeti morajo pa tudi prijeten vonj. Ker pri sobni temperaturi hitro dozorevajo, je najbolje da jih takoj porabimo.
Hruške se lahko hitro navzamejo drugega vonja, zato je bolje, da jih ne hranimo blizu živil z močnim vonjem.
Špageti s hruško

Sestavine:

350 g špagetov (pisanih)
1 hruška
200 g svežega kozjega sira
2 žlici mandljevih lističev
3 žlice sončničnega olja
2 žlice peteršilja (sesekljanega)
sol
poper

Priprava:
Za pisane špagete s hruško, kozjim sirom in mandlji skuhamo špagete v zadostni količini osoljene vode, jih odcedimo in postavimo na stran. Hruško razpolovimo, odstranimo pečke in po dolžini narežemo na tanke krhlje.

Ponev segrejemo in v njej brez maščobe popražimo mandlje. Dodamo olje, svež kozji sir, hruške in testenine ter mešamo, dokler testenine niso vroče. Začinimo s soljo in poprom.

Preden pisane špagete s hruško, kozjim sirom in mandlji postrežemo, jih posipamo s peteršiljem.

Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko

Kje smo vidni:

  • | SIOL | Kanal 660
  • | TELEMACH | Kanal 130
  • | AMIS | Kanal 423
  • | T-2 | Kanal 78
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2019