IMG-3874 Odkrito.si

Kdo je njen skriti ljubimec?!

Dragan Kojić Keba in Severina Svet24.si

Severinin tast razkril družinske skrivnosti

smrt1montazaJaka Koren Petisvet.si

Trije pogledi na smrt

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

tomica banfic Svet24.si

Očarljivi Hrvat, ki je omrežil vse Slovenke

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

To je ostalo od hiše Miley Cyrus

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma spakiral kovčke in zapustil Slovenijo

N.C.P.

Dobra kuha: Bučna pita

Redko katero zelenjavo lahko uporabljamo na tako različne načine kot uporabljamo buče - od bučne juhe in golaža do bučnega zavitka.

Jeseni buče uporabljamo za okras, osvetljene pa nam za noč čarovnic naženejo strah v kosti.
Buče so idealna sestavina tako za slane kot za sladke jedi, čeprav jih bolj uporabljamo za slane jedi. Preizkusite mafine iz buč ali pa bučin tiramisu. Navdušeni boste nad sladko kvaliteto sladic iz buč.
Bučna pita
Sestavine:

Testo:
10 dag masla (in za pekač)
15 dag moke
1 žlica sladkorja
2 žlici zelo mrzle vode
sol
Nadev:
60 dag očiščene buče
3 jajca
1 dl smetane
15 dag rjavega sladkorja
1/4 žličke mletega muškatnega oreščka
1/2 žličke mletega cimeta
1/4 žličke ingverja
1/4 žličke mletih nageljnovih žbic
sol
Priprava:

Maslo hitro zgnetite z moko, dvema ščepcema soli in žlico sladkorja. Prilijte vodo in hitro gnetite naprej, da dobite gladko testo. Testo oblikujte v kroglo, jo zavijte v folijo in za vsaj pol ure postavite v hladilnik.

Očiščeno bučo (brez semen) narežite na kocke in jih stresite v vrelo vodo. Kuhajte toliko časa, da se kocke buče zmehčajo. Odcedite, pustite nekoliko ohladiti, nato pa bučo pretlačite kar z vilicami.

Pekač za pito namažite z maslom. Testo razvaljajte in položite v pekač. Pazite, da je bo ob strani dovolj visok rob. Pokrijte s peki papirjem, potresite s suhim fižolom in v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, pecite deset minut.

Medtem umešajte jajca, sladkor in četrt žličke soli. Dodajte bučo, smetano, dišavnice in zmešajte, da se sestavine lepo povežejo.

Po desetih minutah pečenja s testa odstranite fižol in peki papir, na testo vlijte nadev in pecite še približno 45 minut. Bučo postrezite s stepeno smetano, sladkano le z žličko vanilijevega sladkorja.