Dobra kuha: Jabolčne palačinke

Naj bodo zelena, rumena ali rdeča, so jabolka okusna, zdrava in polna vitaminov.

Če želite sladko sadje uživati v zimskem času, vam priporočamo, da pečkato sadje shranite. Samo zdravi in nepoškodovani sadeži iz sort namenjenih za ozimnico, so primerni za shranjevanje.
Jabolk nikoli ne shranjujte skupaj z drugim sadjem ali krompirjem, ker oddajajo naravni plin etilen, ki pospešuje proces zorenja drugih sadežev.
Pred skladiščenjem temeljito preverite vaše sadje. Samo sadje najboljše kakovosti, brez kakršnih koli udarnin ali nagnitih delov, je primerno za skladiščenje čez zimo. Idealno je, da je pecelj še vedno pritrjen na sadež. Priporočamo vam, da shranjeno sadje tedensko preverjate, tako da se poškodovano sadje čim prej odstrani in uporabi v kuhinji.

Jabolčne palačinke

Sestavine:
1 kos Jajce - kokošje
100g Jogurt - grški
1dl Kravje mleko - manj mastno
60g Pšenična bela moka
Pecilni prašek
Sol
2 žlici Sladkor - beli
Cimet
Vanilijev sladkor
1 kos Jabolka
Olje - sončnično
Sladkor - v prahu
Med

Priprava: 
V posodi gladko zmešamo jajce, grški jogurt, mleko, moko, pecilni prašek, sol, sladkor, cimet in vanilijo.

Jabolko olupimo, naribamo in ožamemo. Dodamo jo v pripravljeno testo in premešamo.

Ponev namastimo in spečemo majhne palačinke. Na vsaki strani jih pečemo približno 2 minuti.

Pečene palačinke potresemo s sladkorjem v prahu in pokapljamo z medom.

Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko

Kje smo vidni:

  • | SIOL | Kanal 660
  • | TELEMACH | Kanal 130
  • | AMIS | Kanal 423
  • | T-2 | Kanal 78
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2019