serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Mary Elizabeth Winstead in Ewan McGregor Svet24.si

Hčerka takole raztrgala slavnega očeta

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni želela, da to pride na dan takoj!

brexit, eu, london Svet24.si

Vsesplošno razočaranje nad odločitvijo ...

Macaulay Culkin Svet24.si

Kaj se je res dogajalo med otroškim zvezdnikom in...

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

Metod Pevec 2 Njena.si

Žena slovenskega režiserja zbolela za rakom

n.c.p.

Dobra kuha: Jabolčne palačinke

Naj bodo zelena, rumena ali rdeča, so jabolka okusna, zdrava in polna vitaminov.

Če želite sladko sadje uživati v zimskem času, vam priporočamo, da pečkato sadje shranite. Samo zdravi in nepoškodovani sadeži iz sort namenjenih za ozimnico, so primerni za shranjevanje.
Jabolk nikoli ne shranjujte skupaj z drugim sadjem ali krompirjem, ker oddajajo naravni plin etilen, ki pospešuje proces zorenja drugih sadežev.
Pred skladiščenjem temeljito preverite vaše sadje. Samo sadje najboljše kakovosti, brez kakršnih koli udarnin ali nagnitih delov, je primerno za skladiščenje čez zimo. Idealno je, da je pecelj še vedno pritrjen na sadež. Priporočamo vam, da shranjeno sadje tedensko preverjate, tako da se poškodovano sadje čim prej odstrani in uporabi v kuhinji.

Jabolčne palačinke

Sestavine:
1 kos Jajce - kokošje
100g Jogurt - grški
1dl Kravje mleko - manj mastno
60g Pšenična bela moka
Pecilni prašek
Sol
2 žlici Sladkor - beli
Cimet
Vanilijev sladkor
1 kos Jabolka
Olje - sončnično
Sladkor - v prahu
Med

Priprava: 
V posodi gladko zmešamo jajce, grški jogurt, mleko, moko, pecilni prašek, sol, sladkor, cimet in vanilijo.

Jabolko olupimo, naribamo in ožamemo. Dodamo jo v pripravljeno testo in premešamo.

Ponev namastimo in spečemo majhne palačinke. Na vsaki strani jih pečemo približno 2 minuti.

Pečene palačinke potresemo s sladkorjem v prahu in pokapljamo z medom.