Oddaje

Dolžina:
5 minut

Voditeljica:

Nina Cestnik Pavlič

Zvrst oddaje:

Izobraževalna

Spored:

Od ponedeljka do petka ob 12.30
na Radiu Veseljak

Opis:

Skupno družinsko uživanje ob hrani in pijači je bilo v preteklosti najpomembnejša prvina ljudskega življenja in šeg. Dandanašnji pa se družina le poredko usede za skupno mizo. Ponujena in pripravljena jed za isto mizo ohranja čut in duh družine, krepi njeno pripadnost in poglablja zavest posameznika ali družine kot celote. Rubrika Dobra kuha, ki ji lahko prisluhnete vsak delovnik ob 12.30, vas bo seznanila s pristno slovensko ljudsko kuhinjo, vam predstavila recepte naših babic, vas seznanila s pravilno uporabo zelišč …

Zadnjih 15 receptov

Dobra kuha: Kostanjeva kremna juha s slanino

Kostanj ima za razliko od ostalih oreščkov in semen malo kalorij, ter vsebuje manj maščobe.

Preberite več
Dobra kuha: Čokoladni kolač s kakijem

Jesenska vitaminska bomba so okusni in sladki kakiji

Preberite več
Dobra kuha: Pečena rdeča pesa

Jeseni ne gre brez pese: kupite čvrsto in zdravo s svežim zelenjem, če ga še ima.

Preberite več
Dobra kuha: Gratiniran pastinak

Pastinak v prehrani uporabljamo podobno kot peteršilj, le v veliko manjših količinah.

Preberite več
Dobra kuha: Kotleti z ingverjem in bučo

V zdravilne namene lahko ingver uporabljamo v suhi ali sveži obliki.

Preberite več
Dobra kuha: Ajdova kaša z gobami

Ajdova kaša je okusna slovenska jed, ki jo lahko postrežemo kot prilogo ali kot glavno jed.

Preberite več
Dobra kuha: Tunin namaz z jogurtom

Okusna hladna predjed!

Preberite več
Dobra kuha: Preliv z granatnim jabolkom

Jesen je čas, ko zorijo granatna jabolka.

Preberite več
Dobra kuha: Riž s čebulo

Najstarejši zapisi o čebuli so napisani v klinopisu in pravijo, da bo tisti, ki bo v jeseni jedel obilo čebule...

Preberite več
Dobra kuha: Ohrovtova juha s kašo

Iz njegovih listov lahko pripravljamo zelenjavne juhe, enolončnice in kot dodatek testeninam.

Preberite več
Dobra kuha: Široki rezanci z zeljem

Zelje je treba pobrati pred začetkom zime.

Preberite več
Dobra kuha: Mesna pogača

Nutricionisti meso priporočajo zaradi treh glavnih razlogov...

Preberite več
Dobra kuha: Svinjska pečenka z jabolki

Jeseni se kuhanju z jabolki res ne smemo izogniti!

Preberite več
Dobra kuha: Sataraš s svežimi jurčki

Odrasla oseba lahko v enem obroku zaužije največ 1/2 kg gob. Priporočamo, da jih ne jeste pozno popoldan ali zvečer.

Preberite več
Dobra kuha: Orehovi polžki

Surova jedrca brez testa in dodatkov so odličen vir energije in esencialnih hranil.

Preberite več