Oddaje

Dolžina:
5 minut

Voditeljica:

Nina Cestnik Pavlič

Zvrst oddaje:

Izobraževalna

Spored:

Od ponedeljka do petka ob 12.30
na Radiu Veseljak

Opis:

Skupno družinsko uživanje ob hrani in pijači je bilo v preteklosti najpomembnejša prvina ljudskega življenja in šeg. Dandanašnji pa se družina le poredko usede za skupno mizo. Ponujena in pripravljena jed za isto mizo ohranja čut in duh družine, krepi njeno pripadnost in poglablja zavest posameznika ali družine kot celote. Rubrika Dobra kuha, ki ji lahko prisluhnete vsak delovnik ob 12.30, vas bo seznanila s pristno slovensko ljudsko kuhinjo, vam predstavila recepte naših babic, vas seznanila s pravilno uporabo zelišč …

Zadnjih 15 receptov

Dobra kuha: Pogačice iz koruze

Koruza je najokusnejša na dan, ko je bila obrana, sicer pa jo je priporočljivo pojesti v treh dneh.

Preberite več
Dobra kuha: Špageti s paradižnikom

Ali ste vedeli, da paradižnik ni zelenjava, ampak vrsta sadja? Veste zakaj ga obravnavajo kot zelenjavo?

Preberite več
Dobra kuha: Polnjena paprika

Najbolj sladka je rdeča paprika, najmanj pa zelena.

Preberite več
Dobra kuha: Bučkin kruh

V času, ko je bučk v izobilju, je kruh z bučkami vsekakor recept, ki ga moraš poskusiti.

Preberite več
Dobra kuha: Bučkin čips

Bučke so izvrstna poletna zelenjava, iz katere lahko pripravimo zelo raznovrstne poletne obroke.

Preberite več
Dobra kuha: Pečena poletna zelenjava

Poletje in vročina nas največkrat sama od sebe pripravita do tega, da jemo drugače kot v drugih letnih časih. Kaj in kako jesti poleti?

Preberite več
Dobra kuha: Bučke na žaru s pršutom

Poleti, ko je sezona svežih bučk na vrhuncu, marsikdo že po nekaj dneh ostane brez idej za njihovo raznoliko pripravo in koristno uporabo.

Preberite več
Dobra kuha: Mladi krompir v srajčki

Zdaj je čas, da se do sitega najemo mladega krompirja.

Preberite več
Dobra kuha: Sadna nabodala

V vročih dneh se prileže sveže sezonsko sadje, ki je pogosto po krivem zapostavljeno.

Preberite več
Dobra kuha: Polnjeni paradižniki

Pri nakupu paradižnika moramo biti pozorni, da ima gladko, nepoškodovano lupino, brez nagnitih delov.

Preberite več
Dobra kuha: Svinjsko meso z breskvami

Skorajda ni poletja brez breskev, ki niso le okusne, temveč tudi zelo zdrave.

Preberite več
Dobra kuha: Palačinke s porovim nadevom

Por lahko uporabite preprosto zaradi izboljšanja okusa hrane in vonja, lahko pa ga tudi uporabite za pripravo testa in raznih vrst pit ter drugih jedi.

Preberite več
Dobra kuha: Korenčkov smuti s kumaricami

Vložene kisle kumarice večinoma uporabljamo kot prilogo, a njihova največja moč se pokaže, ko jih jemo samostojno.

Preberite več
Dobra kuha: Koromač s slanino

Prvi podatki o koromaču izvirajo iz egipčanskih časov.

Preberite več
Dobra kuha: Stebelna zelena s parmezanom

Zelena je na voljo vse leto, vendar je najokusnejša prav v poletnih mesecih.

Preberite več