mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

Oddaje

Dolžina:
5 minut

Voditeljica:

Nina Cestnik Pavlič

Zvrst oddaje:

Izobraževalna

Spored:

Od ponedeljka do petka ob 12.30
na Radiu Veseljak

Opis:

Skupno družinsko uživanje ob hrani in pijači je bilo v preteklosti najpomembnejša prvina ljudskega življenja in šeg. Dandanašnji pa se družina le poredko usede za skupno mizo. Ponujena in pripravljena jed za isto mizo ohranja čut in duh družine, krepi njeno pripadnost in poglablja zavest posameznika ali družine kot celote. Rubrika Dobra kuha, ki ji lahko prisluhnete vsak delovnik ob 12.30, vas bo seznanila s pristno slovensko ljudsko kuhinjo, vam predstavila recepte naših babic, vas seznanila s pravilno uporabo zelišč …

Zadnjih 15 receptov

Dobra kuha: Enolončnica s kislo repo

Za enolončnico poznamo več različnih imen. Na Primorskem ji pravijo mineštra, na Gorenjskem in Dolenjskem “ajmoht”, ponekod pa tudi kar preprosto “lonec”.

Preberite več
Dobra kuha: Rižev narastek z jabolki

Verjetno najstarejša kulturna rastlina na svetu, ki jo uvrščamo med sedem vrst žit.

Preberite več
Dobra kuha: Svinjina z grozdjem v omaki

Kjer se torej ni vso grozdje stisnilo v vino, kjer ga še kaj premorete tudi za sadne prigrizke, ga zlahka lahko uporabite tudi pri kuhanju kosila.

Preberite več
Dobra kuha: Piščanec v zelju

V Sloveniji gojimo veliko zelja, morda celo največ med vrtninami. Jemo ga lahko sveže kuhanega ali in nekvašenega skozi vse leto.

Preberite več
Dobra kuha: Sirova juha s šampinjoni

Sveže šampinjone lahko jemo surove kot solato, lahko jih pripravimo kot samostojno jed ali pa kot prilogo h glavni jedi.

Preberite več
Dobra kuha: Kruh z bučkami

Bučke in buče so poleti zelo priljubljena hrana, poznamo pa jih kar nekaj različnih vrst.

Preberite več
Dobra kuha: Juha z rdeče pese in krompirja

Rdečo peso lahko kuhate, pečete ali pražite.

Preberite več
Dobra kuha: Kostanjev golaž

Kostanj je mogoče kombinirati tako s slanimi kot sladkimi jedmi.

Preberite več
Dobra kuha: Čokoladni mlečni riž

Mlečni riž je odlična večerja v teh dneh, pripravimo pa ga lahko tudi za zajtrk.

Preberite več
Dobra kuha: Piščanec z ingverjem

Začinite jedi z ingverjem ali pa popijte ingverjev liker ali čaj, - ingver je postal tudi pri nas že stalnica v kuhinji, še posebej v zimskem času.

Preberite več
Dobra kuha: Bučna juha z jabolkom

Malce drugačna, jesenska in zelo okusna juha.

Preberite več
Dobra kuha: Bučni golaž

Preprost golaž, ki ga lahko postrežemo s polento ali pa kar s polnozrnatim kruhom.

Preberite več
Dobra kuha: Orehova omaka

Orehe čim večkrat uživajte surove v različnih svežih sladicah ali pa kot dodatek sadnim in zelenjavnim solatam.

Preberite več
Dobra kuha: Kostanjeva juha s sirom

V časih, ko ljudje še niso poznali krompirja, je bil kostanj pomemben vir prehrane na področju Slovenije.

Preberite več
Dobra kuha: Rižota z lešniki

Lešniki vsebujejo veliko maščob, vitamina B in E, kalij, kalcij, magnezij, fosfor in železo.

Preberite več