Oddaje

Dolžina:
5 minut

Voditeljica:

Nina Cestnik Pavlič

Zvrst oddaje:

Izobraževalna

Spored:

Od ponedeljka do petka ob 12.30
na Radiu Veseljak

Opis:

Skupno družinsko uživanje ob hrani in pijači je bilo v preteklosti najpomembnejša prvina ljudskega življenja in šeg. Dandanašnji pa se družina le poredko usede za skupno mizo. Ponujena in pripravljena jed za isto mizo ohranja čut in duh družine, krepi njeno pripadnost in poglablja zavest posameznika ali družine kot celote. Rubrika Dobra kuha, ki ji lahko prisluhnete vsak delovnik ob 12.30, vas bo seznanila s pristno slovensko ljudsko kuhinjo, vam predstavila recepte naših babic, vas seznanila s pravilno uporabo zelišč …

Zadnjih 15 receptov

Dobra kuha: Redkvica s skuto

Redkev cenimo še zaradi vsebnosti olj, eteričnih olj in žveplovih spojin, ki imajo čistilno in protivnetno delovanje in jim pripisujejo celo varovalni učinek.

Preberite več
Dobra kuha: Krompirjeva solata z rukolo

Če si privoščite le majhno skodelico rukole pri kosilu, bo to izboljšalo vašo prebavo.

Preberite več
Dobra kuha: Narastek z blitvo

Mlado blitvo lahko uporabimo v solati. Korenine pri blitvi ne uporabljamo, kljub temu da je sorodnica pese.

Preberite več
Dobra kuha: Paradižnikova omaka

Paradižnik uporabljamo lahko v juhah, solatah, omakah, lahko ga cvremo, polnimo, vložimo v kis.

Preberite več
Dobra kuha: Lignji z rukolo

Lignje pripravljamo bodisi zelo kratek čas bodisi zelo dolgo, s čimer se izognemo temu, da bi bili gumijasti.

Preberite več
Dobra kuha: Kruhov narastek s češnjami

Češnje pomirjajo krče in glavobole, vsebujejo pa tudi naravno razkužilo. So blago odvajalne.

Preberite več
Dobra kuha: Rižota iz mavrahov

Meso mavrahov je čvrsto, nekoliko prožno, vendar lomljivo, bledo rumeno, voskastega videza, okus in vonj prijetna.

Preberite več
Dobra kuha: Losos z limono

Losos vsebuje veliko ribjega olja in tako ugodno vpliva na našo kožo, kosti, imunski sitem, na zobe in na hormonsko zdravje.

Preberite več
Dobra kuha: Jagodni cmoki

Ker je jagodna zelo zdravilna je zelo priporočljiva na jedilniku!

Preberite več
Dobra kuha: Krhka čokoladna pita

Čokolada je namreč veliko bolj zdrava, kot si morda mislimo. Dokler si jo privoščimo v razumnih količinah!

Preberite več
Dobra kuha: Kunec z zelenjavo iz pečice

Kunčje meso je belo in na videz podobno piščančjemu mesu in sodi med najkakovostnejše vrste mesa.

Preberite več
Dobra kuha: Piščanec s česnom

Številne jedi je moč pripraviti s česnom na način, da se močnega okusa ne čuti več, vonj po uživanju pa ni problematičen.

Preberite več
Dobra kuha: Špinačna fritata

Špinačna fritata je enostavna in slastna vegetarijanska jed za spomladanske in poletne dni.

Preberite več
Dobra kuha: Skutni namaz z drobnjakom

Drobnjak je idealno in prijetno »čistilo« za naš želodec in prebavila, saj nežno odstrani vse črevesne zajedavce.

Preberite več
Dobra kuha: Bučkina pita

Pri nakupu smo pozorni da so bučke ravne, z majhnim pecljem, nežno zeleno lupino.

Preberite več