Oddaje

Dolžina:
5 minut

Voditeljica:

Nina Cestnik Pavlič

Zvrst oddaje:

Izobraževalna

Spored:

Od ponedeljka do petka ob 12.30
na Radiu Veseljak

Opis:

Skupno družinsko uživanje ob hrani in pijači je bilo v preteklosti najpomembnejša prvina ljudskega življenja in šeg. Dandanašnji pa se družina le poredko usede za skupno mizo. Ponujena in pripravljena jed za isto mizo ohranja čut in duh družine, krepi njeno pripadnost in poglablja zavest posameznika ali družine kot celote. Rubrika Dobra kuha, ki ji lahko prisluhnete vsak delovnik ob 12.30, vas bo seznanila s pristno slovensko ljudsko kuhinjo, vam predstavila recepte naših babic, vas seznanila s pravilno uporabo zelišč …

Zadnjih 15 receptov

Dobra kuha: Motovilec s pomarančo

Dobri poznavalci solat doma pridelani motovilec prav gotovo postavimo na prvo mesto med vsemi solatami.

Preberite več
Dobra kuha: Piščanec s korenjem

Danes je korenje sestavina številnih jedi. Prispeva jim barvo, sočnost, okus ter številna koristna hranila.

Preberite več
Dobra kuha: Regratova juha

Regrat ni samo okusna, temveč tudi izjemno zdrava popestritev jedilnika, zato je prav, da si ga spomladi pogosto privoščimo.

Preberite več
Dobra kuha: Jagodni muffini

Je jagoda posladek ali zdravilo? Jagode so lahko odlična sladica, imajo pa tudi tudi zdravilni učinek, saj znižujejo krvni tlak, odvajajo sečnino…

Preberite več
Dobra kuha: Špinača z jajci

Špinača je eno redkih živil bogatih z vitaminom K, ki je pomemben za zdravje kosti.

Preberite več
Dobra kuha: Zavitki s puranom

Puranje meso velikokrat uporabljamo v raznih dietah.

Preberite več
Dobra kuha: Kuhajmo s trobenticami

Trobentico lahko uporabljamo za zdravljenje katarjev dihalnih organov, oslovskega kašlja, pljučnic, lajšanje trebušnih krčev in nekaterih drugih bolezni.

Preberite več
Dobra kuha: Čemaževa omleta

Vonj po česnu v gozdu je torej najboljši znanilec, da je čas, da se v gozd odpravite po čemaž.

Preberite več
Dobra kuha: Teletina z medeno omako

Teletina je lažje prebavljiva kot govedina. Primerna je za ljudi, ki imajo težave z želodcem in pri bolnikih, ki imajo strogo predpisano dieto.

Preberite več
Dobra kuha: Radič s piščančjim mesom

Za radič je značilna posebna grenkoba, ki je nekaterim všeč, nekateri pa ga ravno zaradi tega ne marajo. A ravno grenkoba daje radiču zdravilno vrednost.

Preberite več
Dobra kuha: Čebulne pogače

Surovo čebulo zaradi slabega zadaha pogosto črtamo z menija. S tem ji delamo veliko krivico, saj ima številne pozitivne in zdravilne učinke.

Preberite več
Dobra kuha: Testenine z regratom

Regrat je najbolj poznana in uporabljena divja rastlina v Sloveniji.

Preberite več
Dobra kuha: Hren s krompirjem

Hren se odlično poda poleg mesa, klobas, jajc.

Preberite več
Dobra kuha: Narastek s hrenovko, krompirjem in slanino

Odlična kombinacija za vse tiste, ki obožujete omenjene sestavine!

Preberite več
Dobra kuha: Riba v pomarančnem soku

Pomaranče vsebujejo veliko vitaminov, bogate so zlasti z vitaminom C, vitamina B, biotina in folne kisline, še posebno rdeče pa so vir vitamina A.

Preberite več