Oddaje

Dolžina:
5 minut

Voditeljica:

Nina Cestnik Pavlič

Zvrst oddaje:

Izobraževalna

Spored:

Od ponedeljka do petka ob 12.30
na Radiu Veseljak

Opis:

Skupno družinsko uživanje ob hrani in pijači je bilo v preteklosti najpomembnejša prvina ljudskega življenja in šeg. Dandanašnji pa se družina le poredko usede za skupno mizo. Ponujena in pripravljena jed za isto mizo ohranja čut in duh družine, krepi njeno pripadnost in poglablja zavest posameznika ali družine kot celote. Rubrika Dobra kuha, ki ji lahko prisluhnete vsak delovnik ob 12.30, vas bo seznanila s pristno slovensko ljudsko kuhinjo, vam predstavila recepte naših babic, vas seznanila s pravilno uporabo zelišč …

Zadnjih 15 receptov

Dobra kuha: Koromač s slanino

Prvi podatki o koromaču izvirajo iz egipčanskih časov.

Preberite več
Dobra kuha: Stebelna zelena s parmezanom

Zelena je na voljo vse leto, vendar je najokusnejša prav v poletnih mesecih.

Preberite več
Dobra kuha: Peteršilj in njegova uporaba

Uporabni deli peteršilja so listi, steblo, korenina in seme.

Preberite več
Dobra kuha: Skutni namaz s čebulo

Ptujski lük je slovenska avtohtona sorta rdeče čebule zaščitena z geografsko označbo, pridelana na integriran način.

Preberite več
Dobra kuha: Piščančji paprikaš

Papriko lahko sušite, zamrzujete ali drugače predelate, predvsem pa je najbolj zdrava sveža.

Preberite več
Dobra kuha: Polnjene bučke

Bučke omogočajo pripravo pestre palete okusnih dobrot

Preberite več
Dobra kuha: Testenine z jajčevci

Pridelovanje jajčevca v domačih vrtovih vse bolj narašča.

Preberite več
Dobra kuha: Brokoli v česnovem maslu

Brokoli je zelena različica cvetače, ki postopno osvaja slovensko kuhinjo, saj je njegova priprava dokaj preprosta.

Preberite več
Dobra kuha: Pečeno korenje s feto

Če kupujete v trgovini korenje z listi, bodite pozorni, da so listi sveži in da niso oveneli. Pri pakiranemu korenju obstaja nevarnost, da se začne potiti.

Preberite več
Dobra kuha: Kumarična solata

Kumarice lahko uživate surove ali kuhane, lahko pa jih tudi vlagate.

Preberite več
Dobra kuha: Cvetačni namaz

Cvetačo so najverjetneje v Evropo prinesli križarji v 15. in 16. stoletju.

Preberite več
Dobra kuha: Paradižnikova juha

Paradižnik sodi med najbolj priljubljene vrtnine v domačih vrtovi.

Preberite več
Dobra kuha: Kruh z bučkami

Bučke in buče so poleti zelo priljubljena hrana, poznamo pa jih kar nekaj različnih vrst.

Preberite več
Dobra kuha: Kruhki s česnom

Kakovostno pridelan česen velja za eno izmed najbolj koristnih vrtnin, saj blagodejno vpliva na počutje ljudi.

Preberite več
Dobra kuha: Blitvina juha

Čeprav so listi blitve zelo podobni špinači, je ta sredozemska rastlina po sorodstveni liniji bližje rdeči pesi, kar je očitno pri sortah s škrlatnimi stebli.

Preberite več