Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

žd

VIDEO: Domači glasbeniki o kulturi

France Prešeren

France Prešeren Foto: wen

Naša Veseljakinja Ana Raščan iz TV Veseljak je slovenske glasbenike povprašala o kulturi.

Prešernov dan (s polnim uradnim imenom Prešernov dan, slovenski kulturni praznik) je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik - dela prost dan v Republiki Sloveniji, ki ga praznujemo na 8. februar z obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Na ta dan poteka osrednja državna proslava, na kateri podelija Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke na področju umetnosti v Sloveniji.

Ob prazniku se lahko Veseljaki vsako leto odpravite tudi po poteh kulturne dediščine Žirovnica. Pot povezuje rojstne hiše Franceta Prešerna v Vrbi, njegovega prijatelja Matije Čopa v Žirovnici, pisatelja Frana Saleškega Finžgarja v Dolovčah in Janeza Jalna na Rodinah ter čebelnjak Antona Janše na Breznici. Več si lahko preverete na njihovi spletni strani, kjer vas vabijo tudi na osrednjo slovesnost ob Prešernovem spomeniku v Vrbi na Gorenjskem.

Pa se Slovenci dovolj zavedamo pomena kulture za naš narod in domovino? Ana Raščan, novinarka TV Veseljak, se je s to tematiko podala med nekatere slovenske znane glasbenike. Med drugim so predlagali tudi  rešitev za širjenje naše edinstvene kulturne zapuščine. Preverite v spodnjem prispevku.