serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 16. januarja

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni dovolila, da bi to izvedeli takoj!

brexit, eu, london Svet24.si

Vsesplošno razočaranje nad odločitvijo ...

kate william Svet24.si

Zaradi tega bosta William in Kate izgubila svoj ...

Kim Kardashian Najstnica.si

Kim priznala, da pričakuje novega

Vid Valic Njena.si

Vid Valič spregovoril o materinem raku

Edita Žugelj

Slovenija brez meja, 6. december 2018

Koroški Slovenec ddr. Marian Wakounig, regionalni direktor za davke in carine na avstrijskem zveznem finančnem ministrstvu.

Koroški Slovenec ddr. Marian Wakounig, regionalni direktor za davke in carine na avstrijskem zveznem finančnem ministrstvu. Foto: Edita Žugelj

V organizaciji Svetovnega slovenskega kongresa je v Ljubljani potekala 1. konferenca računovodij, revizorjev in davčnih svetovalcev iz sveta in domovine.

Kot je v pozdravu udeležencem dejal predsednik SSK dr. Boris Pleskovič, je glavni namen njihovih konferenc povečati kroženje znanja, stikov in sodelovanja med našimi strokovnjaki iz tujine in domovine. Poleg tega z dobrimi praksami in znanjem prispevajo k boljšemu gospodarskemu razvoju in lepši prihodnosti Slovenije. Poudaril je, da imamo v zamejstvu in po svetu v vseh strokah in znanosti mnogo uglednih Slovencev, ki so z veseljem pripravljeni deliti svoje znanje in pomagati Sloveniji.

Med njimi je bil na konferenci tudi koroški Slovenec ddr. Marian Wakounig, regionalni direktor za davke in carine na avstrijskem zveznem finančnem ministrstvu ter univerzitetni lektor za podjetniško pravo na Univerzi na Dunaju. Za oddajo Slovenija brez meja je med drugim razmišljal o pomenu medsebojnega povezovanja in podpore matične države Slovencem na avstrijskem Koroškem.

Druga sogovornica, mag. Suzana Tokič, podpredsednica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, pa je v pogovoru pokazala tudi na povezavo med domoljubjem in plačevanjem davkov.

Podrobnosti pa v posnetku oddaje.

SLOVENIJA BREZ MEJA 06.12.2018