Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

S.G.

Na današnji dan...

Niko Zajc

Niko Zajc Foto: splet

Danes bi svoj 75. rojstni dan praznoval Niko Zajc (1943 - 1998), legendarni harmonikar, komponist in vodja ansambla Nika Zajca.

Rodil se je 5. decembra 1943. Bil je glasbeni samouk, igranja na diatonično harmoniko se je naučil po posluhu. Zelo rad je spremljal Četrtkove večere preko radijskega sprejemnika, kjer je z nabrušenimi ušesi poslušal skladbe takratnih glasbenih izvajalcev, si jih zapomnil in jih kaj hitro tudi zaigral.
Sprva je kot vaški godec igral na številnih porokah, nato je ustanovil instrumetnalni trio, ki ga je oplemenitil s pevci. Sprva je sodeloval z vokalnim kvartetom Fantje iz Gozda, nato pa z vokalnim tercetom. Največje uspehe je ansambel dosegel z mešanim pevskim duetom, ki sta ga sestavljala Majda Korošec in Boris Kopitar.
8032f67dc5c135c7fc3e6f5f061b3dd9.jpeg
Ansambel Nika Zajca z Majdo Korošec in Borisom Kopitarjem

Niko Zajc je za svoj ansambel skomponiral okrog 90 avtorskih del, s katerimi je osvojil srca ljubiteljev narodno-zabavne glasbe ter se z zlatimi črkami zapisal na zemljevid domače glasbe. Po hudi možganski kapi se je nepričakovano poslovil, 26. aprila 1998. Pokopan je na Homcu.

bbc352c66f1ccb015ca9fa99cfde4d81.jpeg
Utrinek iz Velikega koncerta Ansambla Jureta Zajca v spomin na Nika Zajca.

Zajčevo glasbo, ki je sleherni dan prisotna v radijskem predvajanju Radia Veseljak, smo nedavno obudili tudi na Velikem koncertu Ansambla Jureta Zajca v spomin na Nika Zajca.

NOVA ZGOŠČENKA ANSAMBLA NIKA ZAJCA
995083f628ee4e2bc74ec8ddd08d74f1.jpeg
V sodelovanju z založbo Helidon smo Veseljaki za vas pripravili tudi izid zgoščenke z 20. skladbami Ansambla Nika Zajca.
Priložnostno izdajo z največjimi Zajčevimi uspešnicami pod okriljem založbe Helidon si lahko zagotovite na brezplačni telefonski številki 080 64 32 ali pa nam pišite na glasba@veseljak.si