Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

ž.d./m.o.

Borut Pahor podprl Veseljakovo akcijo zbiranja daril

V lanskem letu je bila Televizija Veseljak pobudnica akcije zbiranja prazničnih daril za slovenske otroke iz socialno ogroženih družin.

Preko 45.000 otrok je prikrajšanih decembrskega odpiranja daril, številko so tako s pomočjo Radia Veseljak uspešno zmanjšali, za kar so hvaležni tako gledalcem, kot tudi poslušalcem. »Mesec december je mesec pričakovanj, iskric v otroških očeh in mesec treh dobrih mož. Ker vemo, da vsi starši otrokom daril ne zmorejo privoščiti, smo se odločili, da bomo pri tem pomagali. Vzpostavili smo stik z Zvezo prijateljev mladine, kjer so se našega predloga zbiranja daril za otroke zelo razveselili, sodelovanje pa so širokosrčno potrdili tudi znani slovenski glasbeni izvajalci. Tik pred božičem smo zbrali več kot 100 prazničnih paketov, ki smo smo jih uspešno dostavili na Zvezo prijateljev mladine, od koder so romali k slovenskim otrokom. Ponosni smo, da smo s skupnimi močmi naredili res dobro delo - z željo, da akcijo pripravimo tudi letos« nam je zaupala odgovorna urednica televizije Maja Oderlap.

Akcijo je podprlo podjetje T2 in Vzajemna, zdravstvena zavarovalnica.

»V preteklih nekaj letih, ko je kriza res udarila v Sloveniji, smo morali programe na področju pomoči tako družinam kot tudi otrokom zelo povečati. Tudi donatorska sredstva smo zelo usmerili v to. Ocenjuje se, da v Sloveniji še vedno živi 46.000 otrok pod pragom revščine. Zvezda prijateljev mladine Slovenije v katero je včlanjenih 112 društev, se srečuje z velikimi problemi na terenu. Otrokom je treba pomagati tudi na drug način. Moramo jih naučiti, da bodo znali živeti, ko bodo veliki« je v enem izmed intervjujev na TV Veseljak povedala Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev Mladine.

Z akcijo zbiranja daril za slovenske otroke so na Radiu in Televiziji Veseljak že pričeli. Letos pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja. »V čast nam je in izjemno smo veseli, da se nam je gospod predsednik, kot častni pokrovitelj pridružil. Ob enem k sodelovanju vabimo tudi vse, ki bi želeli prispevati darila za socialno ogrožene otroke, da nam jih pošljejo. Časa imajo do vključno srede, 19. decembra letos« še doda Maja Oderlap.

Kakšno naj bo darilo in kam ga poslati?

Darilo naj vsebuje uporabne stvari, ki se jih otroci vedno razveselijo: barvice, zvezke, igrače, pa tudi šale, rokavičke, ipd. Sicer s sladkarijami ne pretiravamo, ampak kaj sladkega se lahko najde vmes.

Darilni paket pošljite na naslov: RTV Veseljak, Papirniški trg 17, 1260 Ljubljana-Polje najkasneje do srede, 19. decembra.