IMG-3874 Odkrito.si

Kdo je njen skriti ljubimec?!

Dragan Kojić Keba in Severina Svet24.si

Severinin tast razkril družinske skrivnosti

smrt1montazaJaka Koren Petisvet.si

Trije pogledi na smrt

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

tomica banfic Svet24.si

Očarljivi Hrvat, ki je omrežil vse Slovenke

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

To je ostalo od hiše Miley Cyrus

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma spakiral kovčke in zapustil Slovenijo

E. Ž.

Minister Peter Česnik na Veseljaku

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter J. Česnik z novinarko Edito Žugelj na TV Veseljak.

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter J. Česnik z novinarko Edito Žugelj na TV Veseljak. Foto: TV Veseljak

V svojem prvem intervjuju za Radio in TV Veseljak je minister za Slovence v zamejstvu in po svetu slovensko skupnost v tujini povabil k aktivnemu sodelovanju.

V intervjuju za TV Veseljak je minister Peter Česnik, nekdanji dolgoletni izseljenec, Editi Žugelj pripovedoval o svojem življenju in delu v Avstraliji, vzrokih za vrnitev v domovino ter vključitev v politiko, o prioritetah in načrtih, delu z mladimi, gospodarskih povezavah, temeljih slovenstva ipd.

Med obiskom v radijskem studiu pa je bilo bolj sproščeno in zabavno. Voditeljica Nina Cestnik Pavlič je ministra podražila, če bi zaplesal z njo, pa je dejal, da bi kljub letom morda šlo, če ne bi imel dveh levih nog. Povedal je še, da so mu bolj pri srcu stare viže, kot so Tam, kjer murke cveto z Marijo Ahačič Pollak, Večer na Robleku, Večerni zvon, Na oknu glej obrazek bled ipd., najraje ima pa Žabe svatbo so imele.  

953bbfbf6d1c5f7c5549006ed9214ec2.jpeg

Minister Česnik je še dejal, je vedno pripravljen prisluhniti Slovencem, ki živijo zunaj meja Slovenije, ter jih povabil k aktivnemu sodelovanju. Na podlagi njihovih predlogov namreč lahko na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu oblikujejo nove programe in razpise za slovenska društva zunaj meja domovine. Radio Veseljak pa je še posebej pohvalil za povezovanje in sodelovanje s slovenskimi rojaki na tujem. 

Intervju z ministrom Petrom Česnikom boste lahko ta četrtek ob 20.00 slišali v radijski oddaji Slovenija brez meja, prihodnji teden pa si ga tudi ogledali na TV Veseljak. 

Intervju: Peter J. Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu