serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Mary Elizabeth Winstead in Ewan McGregor Svet24.si

Hčerka takole raztrgala slavnega očeta

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni želela, da to pride na dan takoj!

brexit, eu, london Svet24.si

Vsesplošno razočaranje nad odločitvijo ...

Victoria Beckham Svet24.si

Victoria Beckham do mladostnega videza z lastno ...

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

Metod Pevec 2 Njena.si

Žena slovenskega režiserja zbolela za rakom

T.V.

VIDEO: Razplet in Upanje združena v videospotu

ansambel Razplet in Upanje

ansambel Razplet in Upanje Foto: tv Veseljak

Kdo je boljši se sprašujeta dva mlada ansambla.

To jesen sta moči družila dva mlada štajersko-prleška ansambla Upanje in Razplet. Se sprašujete kdo je boljši? Glasbo sicer težko merimo in tudi oboji fantje priznavajo, da je v narodno noši in na odru kar najbolje počutijo. No, za potrebe video spota pa so stopili tudi v boksarski ring.

Srečanje za šankom?
Fantje obeh ansamblov se poznajo že dlje časa. »Prve stike smo zagotovo navezali zaradi muzike, se srečali na kakšnem koncertu, festivalu. Sicer pa prihajamo iz istega konca Slovenije - Prlekija, Haloze, Ptuj, srečevali smo se tudi po raznih veselicah. Mogoče smo se celo nekateri člani prvič srečali za šankom« se smejejo. Primož Kirič in Klemen Zavec sta avtorja glasbe in besedila. Pri aranžmaju pa so fantje stopili skupaj.

SKUPINSKA.JPG
ansambel Upanje, ansambel Razplet
tv VeseljakV boj za dober video!
Kako narediti dober, zabaven in poseben video? Člani obe ansamblov so imeli kar nekaj idej, na koncu pa je prevladala ena: kdo je boljši naj odloči boksarski ring. »Na boksarski dvoboj se nismo posebej pripravljali, saj med nami veje prijateljstvo, v "boj" smo šli precej sproščeno. Bolj kot "dvoboj" nam je važno, da bodo gledalke in gledalci, predvsem pa tudi drugi glasbeniki ugotovili sporočilo pesmi« pravijo. Brez deklet pa v spotu seveda ni šlo. Našli so jih kar na socialnem omrežju. »Priznamo, da se nam jih je veliko javilo, kar nas je kar malce presenetilo. A na koncu smo se skupaj odločili za tri izbrana dekleta: Glorijo, Dolores in Patricijo. Zaupali smo jim vloge, ker smo vedeli, da bodo odlično in energično odigrale.«