mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

j.u.

Čuki in Kvatropirci predstavljajo: Če se od spominov da živet

Čuki in Kvatropirci

Čuki in Kvatropirci Foto: j.u.

Točno en mesec in en dan pred jubilejnim koncertom z naslovom "Čuki legende", ki bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma 11. 11., so nam Čuki postregli z novo pesmijo.

10. 10. ob 10. in 10 minut je luč sveta ugledala nova pesem, ki ji je usojeno biti uspešnica. Tako pravijo vsi tisti redki izbranci, ki so jo do sedaj imeli priložnost  slišati.
Pesem "Če se od spominov da živet'" je napisal avtor številnihže skoraj ponarodelih uspešnic Jože Potrebuješ,  ki je tudi dal pobudo za prav poseben duet. "Ko smo septembra v Bohinju na prireditvi ob 240. letnici prvega vspona na Triglav prvič skupaj zapeli Čuki in Kvatropirci legendarno pesem Tri planike, me je prešinilo, da bi nekaj ušpičili skupaj. Takoj smo je ujeli glasovno, postali pa smo tudi dobri prijatelji. Fante že dolgo spremljamo in občudujemo njihovo ubrano petje."
Samo Kališnik, član Kvatropircev, ki je skupaj z Jožetom tudi aranžer pesmi, pa nam je zaupal,: "Od nekdaj smo bili občudovalci skupine Čuki, z njihovimi pesmimi smo odraščali in povabila k sodelovanju s takimi legendami in "fejst" fanti smo bili nadvse veseli. Sploh pa, ko smo slišali prekrasno pesem, ki bo slej ko prej evergreen, nam je bilo takoj jasno, da delamo pravo stvar. "
Pesem sicer govori o neuslišani ljubezni, vsem pa se najbolj v srce vsede naslednji refren, ki je tako nalezljiv, da ga boste kmalu prepevali vsi :
Če se od spominov da živet'
potem jest še dolgo bom na svet'
saj misel me nate gor drži
včasih me boža, včas' boli
Glavni vlogi v video-spotu, ki ga je sicer režiral Jani Pavec sta odigrala Jernej Tozon in bivša miss Slovenije Tina Petelin.
Čuki do sedaj niso naredili prav veliko duetov z drugimi glasbeniki. Tista pa, ki so jih, so vse postale velike uspešnice. Spomnimo se mega uspešnice "Komar" skupaj s Piko Božič, pa prav tako legendarno pesem "Daj mi poljub" skupaj z Modrijani in "Z nogo ob tla" z Barbaro iz skupine Donačka.
O tem, kdo vse bo s Čuki od naštetih izvajalcev nastopil tudi na koncertu ob 30 letnici na Martinovo nedeljo v Cankarjevem domu, pa so Čuki kar se da skrivnostni. Menda pa bo v določenem trenutku na odru toliko Čukov, kot jih ni še nikoli. Za koncert, ki bi se zlahka imenoval tudi "Pesmi vaše in naše mladosti" sicer obstaja ogromno zanimanje, saj ta skupina v vseh treh desetletjih in skoraj 4000 nastopih takšnega samostojnega koncerta še ni imela, kar se sliši za ansambel takega renomeja skoraj neverjetno.
Do koncerta pa vam za pokušino podarjajo krasno pesem " Če se od spominov da živet'"

Če se od spominov da živet - Čuki in Kvatropirci