bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

T.V., M.O.,

VIDEO: Viharnike je očarala lepotička z Velike planine

ansambel Viharnik

ansambel Viharnik Foto: tv Veseljak

Ansambel Viharnik je z ekipo tv Veseljak posnel videospot za novo, hudomušno polko Naša juhanca.

Njihova najnovejša, hudomušna polka z naslovom Naša juhanca je video podobo doživela na Veliki Planini: »Besedilo je že samo po sebi dober scenarij. Na Veliki planini je tudi prekrasen ambijent, poleg tega nam je prijatelj Janez Teran ponudil pastirsko kočo, kjer se je vse skupaj dogajalo. Glavno vlogo juhance smo zaupali Saši Klobučar. Sicer smo posneli že kar nekaj video spotov, a Veseljakova ekipa, s katero smo snemali tokrat, je bila res najboljša«, so iskreni Sabina, Martin, Mare, Miha in Marko Spruk, ki je tudi avtor besedila in melodije. Za priredbo je poskrbel Dominik Krt. Ste si video že ogledali? Čaka vas na televiziji Veseljak in na svetovnem spletu.

IMG_0224.JPG
Ansambel Viharnik

Viharjem kljubujejo že več kot četrt stoletja!

Hitro minevajo dnevi, tedni, meseci, leta. In minilo jih je že več kot 25 odkar so stopili na glasbeno prizorišče. Člani ansambla Viharnik so imeli prvi uradni nastop l. 1992 na prireditvi Veselo v Kamnik. Zasedba se je skozi leta spreminjala in se zdaj tudi nekoliko pomladila. Danes skupino sestavljajo: Sabina Vidovič, Martin Vodlan, Marko Spruk, Mare Cerar in Miha Šink.

Za ime »krivo« drevo

Katero ime ansambla izbrati? Da bo prepoznavno, udarno, unikatno? S tem so se ubadali na začetku svoje glasbene poti. Ime je na to predlagal harmonikar in vodja ansambla Martin Vodlan. Viharnik je namreč drevo, ki v planinah kljubuje viharjem, dežju, snegu. »Velja za simbol trdoživosti, ki jo tudi člani ansambla potrjujemo s svojo prisotnostjo na slovenski narodno-zabavni sceni«, pravijo.
1.500 nastopov! Večinoma porok!


»Imamo zelo veliko izkušenj z igranji na porokah, saj imamo za seboj že okrog 1500 nastopov, velik delež od tega so prav poroke. Kot že naš slogan pove: glasba za vse generacije, se trudimo, da bi z našim obsežnim repertoarjem zadovoljili čim širši krog ljudi. Pozorni smo pa tudi pri izbiri skladb, kjer se besedila tematsko navezujejo na slavnostni dan in večer«, še povedo.