bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

Edita Žugelj

SLOVENIJA BREZ MEJA, 13. september 2018

Okrogla miza »Diaspora kot most v sodobnih mednarodnih odnosih,« ki jo je USZS pripravil v okviru Blejskega strateškega foruma.

Okrogla miza »Diaspora kot most v sodobnih mednarodnih odnosih,« ki jo je USZS pripravil v okviru Blejskega strateškega foruma. Foto: Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu

V oddaji pozornost namenjamo okrogli mizi v organizaciji Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu o diaspori kot mostu v sodobnih mednarodnih odnosih.

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu se je letos prvič dejavno pridružil Blejskemu strateškemu forumu (BSF), največji mednarodni medvladni konferenci v Sloveniji in regiji. Na dan uradnega odprtja konference so pripravili okroglo mizo z 
naslovom "Diaspora kot most v sodobnih mednarodnih odnosih." Udeležba na okrogli mizi je bila mednarodna; poleg bivšega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazda Žmavca, državne sekretarke Aleksandre Pivec ter Zvoneta Žigona, svetovalca na Uradu, so bili med govorniki in gosti tudi John Doma, častni konzul Republike Slovenije in poslovnež v Torontu, Blaž Tomc Zidar, član upravnega odbora Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) ter predstavniki Grčije, Armenije, Malte in Portugalske, ki so predstavili politiko svojih držav do izseljencev.

SLOVENIJA BREZ MEJA 13.09.2018