mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

Edita Žugelj

SLOVENIJA BREZ MEJA, 13. september 2018

Okrogla miza »Diaspora kot most v sodobnih mednarodnih odnosih,« ki jo je USZS pripravil v okviru Blejskega strateškega foruma.

Okrogla miza »Diaspora kot most v sodobnih mednarodnih odnosih,« ki jo je USZS pripravil v okviru Blejskega strateškega foruma. Foto: Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu

V oddaji pozornost namenjamo okrogli mizi v organizaciji Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu o diaspori kot mostu v sodobnih mednarodnih odnosih.

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu se je letos prvič dejavno pridružil Blejskemu strateškemu forumu (BSF), največji mednarodni medvladni konferenci v Sloveniji in regiji. Na dan uradnega odprtja konference so pripravili okroglo mizo z 
naslovom "Diaspora kot most v sodobnih mednarodnih odnosih." Udeležba na okrogli mizi je bila mednarodna; poleg bivšega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazda Žmavca, državne sekretarke Aleksandre Pivec ter Zvoneta Žigona, svetovalca na Uradu, so bili med govorniki in gosti tudi John Doma, častni konzul Republike Slovenije in poslovnež v Torontu, Blaž Tomc Zidar, član upravnega odbora Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) ter predstavniki Grčije, Armenije, Malte in Portugalske, ki so predstavili politiko svojih držav do izseljencev.

SLOVENIJA BREZ MEJA 13.09.2018