Denis Toplak Odkrito.si

Bo Denis Toplak odpotoval v tople kraje?

blaz svab 2 Svet24.si

Blaž Švab naredil konec ugibanjem

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

janez zimmermann Svet24.si

Žilni kirurg Zimmermann očita novinarki Carlovi,...

KMETIJA (3) Svet24.si

Zmagovalec Franko: Nimam besed. Živim za take ...

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

aneta kmetija Njena.si

Aneta na preobrazbi: Od kmetice do modne lepotice

Edita Žugelj

SLOVENIJA BREZ MEJA, 13. september 2018

Okrogla miza »Diaspora kot most v sodobnih mednarodnih odnosih,« ki jo je USZS pripravil v okviru Blejskega strateškega foruma.

Okrogla miza »Diaspora kot most v sodobnih mednarodnih odnosih,« ki jo je USZS pripravil v okviru Blejskega strateškega foruma. Foto: Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu

V oddaji pozornost namenjamo okrogli mizi v organizaciji Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu o diaspori kot mostu v sodobnih mednarodnih odnosih.

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu se je letos prvič dejavno pridružil Blejskemu strateškemu forumu (BSF), največji mednarodni medvladni konferenci v Sloveniji in regiji. Na dan uradnega odprtja konference so pripravili okroglo mizo z 
naslovom "Diaspora kot most v sodobnih mednarodnih odnosih." Udeležba na okrogli mizi je bila mednarodna; poleg bivšega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazda Žmavca, državne sekretarke Aleksandre Pivec ter Zvoneta Žigona, svetovalca na Uradu, so bili med govorniki in gosti tudi John Doma, častni konzul Republike Slovenije in poslovnež v Torontu, Blaž Tomc Zidar, član upravnega odbora Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) ter predstavniki Grčije, Armenije, Malte in Portugalske, ki so predstavili politiko svojih držav do izseljencev.

SLOVENIJA BREZ MEJA 13.09.2018