serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

cernic Svet24.si

V spomin na Roka, ki bi danes dopolnil 22 let

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni želela, da to pride na dan takoj!

brexit, eu, london Svet24.si

Vsesplošno razočaranje nad odločitvijo ...

Macaulay Culkin Svet24.si

Kaj se je res dogajalo med otroškim zvezdnikom in...

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

Metod Pevec 2 Njena.si

Žena slovenskega režiserja zbolela za rakom

S.G.

Zadnje slovo Marjana Robleka bo v ...

Marjan Roblek

Marjan Roblek Foto: Radio Veseljak

Kot smo že poročali, je minulo nedeljo preminil legendarni humorist in glasbenik, Marjan Roblek. Ker prejemamo veliko vaših pisem in klicev z vprašanji o pogrebu, vam sporočamo, da se bomo od Marjana poslovili jutri, v petek, 14. septembra na pokopališču v Križah pri Tržiču.
Pogreb se prične ob 17h in bo odprtega tipa.

Spomnimo:
Marjan Roblek je bil leta 1952 pobudnik za nastanek in soustanovitelj Beneških fantov, prvega zgodovinskega ansambla slovenske narodno-zabavne glasbe. Bil je tisti, ki je glasbene nastope kot pionir popestril z elementi humorja. Na nastopih je uravnotežil glasbo in humor, katera sta pravzaprav opravljala enako poslanstvo. Namenjena sta bila narodu in temu, da se narod zabava.
Četudi je eksplozija z ročno bombo Marjanu v najstniških letih iz naročja za vedno iztrgala harmoniko, mu je po drugi strani dala novo priložnost, da je s pristnim in preprostim humorjem ter dobro voljo opravljal življenjsko poslanstvo razveseljevanja ljudi. Kako uspešen je bil pri svojem poslanstvu pričajo dejstva, da so ga medse vabili vsi takratni najboljši ansambli domače glasbe. Dvorane so bile polne tudi na njegov račun.