IMG-3874 Odkrito.si

Kdo je njen skriti ljubimec?!

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

smrt1montazaJaka Koren Petisvet.si

Trije pogledi na smrt

melania trump Svet24.si

Prva dama Melania želi iz Bele hiše napoditi ...

princ charles_rojstni dan Svet24.si

FOTO: Princ z najdražjimi, mali George pa v ...

Miley Cyrus in Liam Hemsworth Najstnica.si

To je ostalo od hiše Miley Cyrus

darko klemen Njena.si

Huda poškodba Darka Klemna

T.V.

Ivan Hudnik priredil Zelene livade

Priljubljeni pevec nam je poslal priredbo svoje velike uspešnice, skladbe Zelene livade,

Pevec Ivan Hudnik je novo izvedbo Zelenih livad prvič predstavil na svečani prireditvi ob 240-letnici prvega pristopa na Triglav, v oddaji 2. septembra v Bohinju. 
Originalna izvedba in posnetek pesmi sega v leto 1985, ko so jo v zasedbi 12. nadstropje, kasneje Boutique ( vokal Ivan Hudnik, Klaviature Martin Žvelc, kitara Edo Sušnik, bas Zdravko Blažič in bobni Jani Tutta ) izvedli v finalu festivala Opatija 1985. Ivan je povedal, da se takrat tudi slučajno ni zavedal, da se bo skladba obdržala vse do danes in da bo všeč tudi mlajšim generacijam. Še vedno jo mora na nastopih zapeti tudi večkrat. To mu je v ponos in se "Zelenih livad" še ni naveličal, prej obratno, vedno znova pesem izvaja z veseljem.

IVAN HUDNIK 4.jpeg

Avtor skladbe in aranžmaja je MARTIN ŽVELC, besedila pa eden najboljših in priznanih slovenskih tekstopiscev DUŠAN VELKAVERH. Skladba je bila kar nekaj let med največkrat predvajanimi, novo zvočno podobo pa je dobila v devedesetih letih prejšnjega stoletja, točneje 1993, ko jo je Ivan Hudnik posnel na novo z aranžmajem Dušana Zoreta ob začetku solo kariere.
Zadnjo preobrazbo, ki je trenutno aktualna, je na pobudo Jožeta Potrebuješa za omenjeno oddajo Doma pod Triglavom, pesem dobila v studiu Zibelnik, kjer jo je Aleš Zibelnik postavil v sedanji čas s pridihom nostalgije, saj so uporabili značilne glasbene momente ter vložke kitar, ki jih je zaigral in posnel Hudnikov sin Erik Hudnik.

Zelene livade s teboj - Ivan Hudnik