serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Mary Elizabeth Winstead in Ewan McGregor Svet24.si

Hčerka takole raztrgala slavnega očeta

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni želela, da to pride na dan takoj!

brexit, eu, london Svet24.si

Vsesplošno razočaranje nad odločitvijo ...

Victoria Beckham Svet24.si

Victoria Beckham do mladostnega videza z lastno ...

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

Metod Pevec 2 Njena.si

Žena slovenskega režiserja zbolela za rakom

n.c.p.

Dobra kuha: Luštrkajca

luštrkajca

luštrkajca Foto: n.c.p.

Poznamo postopek priprave te pogače?

Gorenjska pogača iz mlečnega kvašenega testa, ki ga razvaljajo, zabelijo s stopljenim maslom in potresejo s sesekljanim luštrekom. Delajo jo predvsem spomladi in poleti, ko je luštreka na pretek.
Tudi mi bomo tokrat kuhali z luštrekom in sicer bomo pripravljali kruh. Dodali bomo še čebulo in ocvirke. Slastno bo...boste slišali.
Sestavine: 
1 kg moke
1 kocka kvasa
1/2 čajne žličke sladkorja
1 dl olivnega olja
2 dl mleka
sol
2 večji čebuli
ocvirki
luštrek

Sredi presejane moke naredimo luknjo, vlijemo 2 dl mlačnega mleka, zdrobimo kvas in dodamo sladkor. Ko kvasec vzhaja, dodamo sol, olivno olje ter še vsaj 2 dl mlačne vode, odvisno od moke. Pokrito pustimo vzhajati.
Med tem naredimo nadev. Stopimo ocvirke, jih primešamo sesekljani čebuli in na hitro podušimo. Ohladimo in dodamo vsaj tri žlice sesekljanega luštreka.
Vzhajan kruh pregnetemo še enkrat, razdelimo v dva hlebčka ter ju razvaljamo nekako kot za potico. Nanesemo nadev, zvijemo in pustimo raje na hladnem, da nam počasi vzhaja.
Pečemo v prej ogreti pečici na 220 stopinj 15 minut, nato znižamo na 180 stopinj.