MIHA_KAVČIĆ Odkrito.si

Miha povsem gol na Pop TV? To je povedal!

Darinka Bukovnik, Natalija Zorman, bančni izpisek Svet24.si

Kdaj je "dobrotnica" izstopila iz Stranke Alenke ...

smrt, umiranje Petisvet

7 stvari, ki jih doživimo v trenutku smrti!

Darinka Bukovnik, Natalija Zorman, bančni izpisek Svet24.si

Kdaj je "dobrotnica" izstopila iz Stranke Alenke ...

matjaz kumelj 1 Svet24.si

Zavrnil je fotografiranje za znano porno revijo

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

lara ziga nominacija Njena.si

Ločili parček: Za obstanek v Baru se borita Lara...

n.c.p.

Dobra kuha: Luštrkajca

luštrkajca

luštrkajca Foto: n.c.p.

Poznamo postopek priprave te pogače?

Gorenjska pogača iz mlečnega kvašenega testa, ki ga razvaljajo, zabelijo s stopljenim maslom in potresejo s sesekljanim luštrekom. Delajo jo predvsem spomladi in poleti, ko je luštreka na pretek.
Tudi mi bomo tokrat kuhali z luštrekom in sicer bomo pripravljali kruh. Dodali bomo še čebulo in ocvirke. Slastno bo...boste slišali.
Sestavine: 
1 kg moke
1 kocka kvasa
1/2 čajne žličke sladkorja
1 dl olivnega olja
2 dl mleka
sol
2 večji čebuli
ocvirki
luštrek

Sredi presejane moke naredimo luknjo, vlijemo 2 dl mlačnega mleka, zdrobimo kvas in dodamo sladkor. Ko kvasec vzhaja, dodamo sol, olivno olje ter še vsaj 2 dl mlačne vode, odvisno od moke. Pokrito pustimo vzhajati.
Med tem naredimo nadev. Stopimo ocvirke, jih primešamo sesekljani čebuli in na hitro podušimo. Ohladimo in dodamo vsaj tri žlice sesekljanega luštreka.
Vzhajan kruh pregnetemo še enkrat, razdelimo v dva hlebčka ter ju razvaljamo nekako kot za potico. Nanesemo nadev, zvijemo in pustimo raje na hladnem, da nam počasi vzhaja.
Pečemo v prej ogreti pečici na 220 stopinj 15 minut, nato znižamo na 180 stopinj.